A TOP - Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül pályázaton elnyert 200 millió forint támogatással újul meg a piactér Törökszentmiklóson. 2020-ban a beruházás eredményeként felújított épület, 3000 m2 piactér, 150 kialakított parkoló, 1700 m2 zöldfelület várja a kilátogatókat. A modern, korszerű piac alapkőletételi ünnepségén részt vett többek között Boldog István országgyűlési képviselő és Fehér Petra a megyei közgyűlés alelnöke, a kormányhivatal képviseletében pedig dr. Berkó Attila kormánymegbízott és dr. Botka János a Törökszentmiklósi Járási Hivatal vezetője is.

A TOP - Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül pályázaton elnyert 200 millió forint támogatással újul meg a piactér Törökszentmiklóson. A Vásárhelyi Pál utca központi szakaszát újítják meg, valamint rendezett, komfortos városi piac kialakítása történik a projekt részeként.

2020-ban a beruházás eredményeként felújított épület, 3000 m2 piactér, 150 kialakított parkoló, 1700 m2 zöldfelület várja a piac látogatókat. Bontható asztalok, viharérzékelővel ellátott mobil árnyékolók színesítik a teret. A piac épület homlokzata hőszigetelést kap, a mosdók megújulnak. A zöldségpiac majdnem teljesen fedetté válik. A Táncsics Mihály út mentén árusító asztalok és térvilágítás lesz. Korszerű kerékpártárolókat is elhelyeznek a projekt megvalósításának köszönhetően. A szabadtéri színpad alatti rész parkosított zöldfelületet kap, amely alkalmassá válik a közösségi együttlétre. Pihenést szolgáló padok, ivókút, kandeláberek színesítik majd a megújult piacteret.

A megyei kormányhivatal képviseletében dr. Berkó Attila kormánymegbízott és dr. Botka János a Törökszentmiklósi Járási Hivatal vezetője vett részt az ünnepélyes eseményen.

(Kormánymegbízotti Kabinet, torokszentmiklos.hu)