Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Szalay Ferenc polgármester és Vántsa Zoltán a Magyar Közút megyei igazgatója közös sajtótájékoztatót tartott a megyeszékhely környékén kezdődő útfelújításokról. Az elkövetkező időszakban nyolc helyszínen kezdődnek meg az útburkolat-felújítási munkálatok. A javításra váró útszakaszok közül kettőt tekintettek meg a sajtóval.

A kormány célja, hogy az elkövetkező néhány év alatt valamennyi autópálya kiérjen az országhatárra, a megyei jogú városokat pedig gyorsforgalmi utakkal kössék össze a sztrádákkal. Mint azt Szalay Ferenc polgármester összefoglalta, a 32-es úton, a város nyugati kapujának számító abonyi csomópont utáni szakasz burkolatát 3,3 km hosszan javítják, melynek becsült költsége, közel nettó 200 millió Ft. A másik felújításra váró útszakasz a 4-es útnak egy 4 km-es szakasza a Tószegi úti csomóponttól a Szent István hídig, melynek becsült költsége, közel nettó 340 millió Ft. A fejlesztések tisztán hazai, költségvetési forrásból történnek.

Ma már a XIX. században alapvető elvárás a települések közúton való jó megközelíthetősége. „A kormány támogatja azon útfejlesztéseket, felújításokat is, amelyek egy régió, egy város gazdaságát erősítik. Azt gondolom, hogy ha ezek a felújítások megtörténnek az ide látogatók, vagy a szolnokiak jóval korszerűbb és biztonságosabb úton közelíthetik meg, vagy éppen hagyhatják el a várost” - tette hozzá Dr. Kállai Mária kormánymegbízott.

Szolnok számára is létkérdés tehát a megfelelő színvonalú úthálózat. Nemcsak gazdasági szempontból, hanem az azon közlekedők biztonsága miatt is, hiszen az úthibák, a bosszúságon túl, balesetet is okozhatnak. A sajtótájékoztatón jelen volt Vántsa Zoltán, a Magyar Közút megyei igazgatója, aki elmondta, hogy az említett két szakaszon a munkálatok várhatóan a tavasszal kezdődnek meg, s a tervek szerint a nyári időszakra készülnek el.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)