A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása történik. Ebből idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 42 kilométernyi út felújítása valósul meg európai uniós forrásból. A projekt keretében a megye több településén közlekedhetnek már a megújult utakon. Tegnap újabb útszakaszt vehetnek birtokba az autóval közlekedők; ezúttal az Öcsödöt Martfűvel összekötő útszakaszt adták át. Az átadási ünnepségen Dorogi Attila főosztályvezető vett részt a kormányhivatal képviseletében.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása történik. Ebből idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 42 kilométernyi út felújítása valósul meg európai uniós forrásból. A projekt keretében a megye több településén közlekedhetnek már a megújult utakon. Újabb útszakaszt vehetnek birtokba az autóval közlekedők.

A fent említett uniós program része az Öcsödöt és Martfűt összekötő 4627-es jelű út 1 kilométeres szakaszának megújítása. Az összekötő út teljes körű felújítása során új tartós burkolati jelek felfestéséről, illetve a KRESZ táblák cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak, ahol szükséges volt.

A rendezvényen beszédet mondott Boldog István, a térség országgyűlési képviselője, a beruházás részleteit pedig Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. Az ünnepségen Fehér Petra a megyei közgyűlés alelnöke, kormányhivatalunk képviseletében pedig Dorogi Attila a Szolnoki Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztályának vezetője volt jelen.

A beruházásnak köszönhetően jelentősen nőtt a biztonság és várhatóan az utazás ideje is rövidebb lesz Martfű és Öcsöd között. A projekt nettó 70 millió forintból valósult meg.

 

(Kormánymegbízotti Kabinet , szoljon.hu , Szolnok TV, jnszm.hu)