A megyeszékhely melletti településen 1952-ben építették fel a ma is működő iskolát. Az idén 66 éves intézmény két telephellyel, a besenyszögivel és a tiszasülyivel működik, ahol összesen 338 gyermeket tanítanak az 1-8. évfolyamon. A tornaterem állaga időközben nagyon leromlott és életveszélyessé is vált. Az új létesítmény építésére 2002 óta várnak, amelynek átadás ma megtörtént a Szolnok melletti kisvárosban. Soltész Miklós államtitkár ünnepi köszöntőjében elmondta: ma, amikor a közösségi élet és a sport besenyszögi otthonának az avatását ünnepeljük, akkor sokkal többet ünnepelhetünk, egy közösség erősödését. Az eseményen Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott is részt vett.

A megyeszékhely melletti településen 1952-ben építették fel a ma is működő iskolát. Az idén 66 éves intézmény két telephellyel, a besenyszögivel és a tiszasülyivel működik, ahol összesen 338 gyermeket tanítanak az 1-8. évfolyamon. A tornaterem állaga időközben nagyon leromlott és életveszélyessé is vált. Az új építésére 2002 óta várnak, amelynek átadás ma megtörtént a Szolnok melletti kisvárosban.

400 millió forintból fél év alatt egy 900 négyzetméter küzdőterű tornaterem épült fel. A kiszolgáló helységek - négy öltöző - ezen felül találhatóak. A 2017/18-as tanév második felében már birtokba is vehetik a diákok az új tornatermet, melyen három labdasporthoz - röplabda, kosár- és kézilabda - is adottak a pályák, a felszerelések.

Az új tornacsarnokban dr. Veres András püspök celebrálásával hálaadó misével kezdődött az ünnepség.

Balogh Zoltán, Besenyszög polgármestere beszédében egy álom megvalósulásáról beszélt. „Az iskolánk sorsában nagy változást hozott, mikor a Kolping intézményfenntartóhoz, azaz egyházi fenntartásba került. Azóta számos felújításon vagyunk túl, s ennek a folyamatnak a legszebb, leglátványosabb részéhez érkeztünk a tornaterem átadásával. Nekünk ez a csarnok ugyanis több egy egyszerű tornateremnél, ez városunk legnagyobb közösségi tere is egyben!- mondta a polgármester.


Soltész Miklós államtitkár ünnepi köszöntőjében elmondta: ma, amikor a közösségi élet és a sport besenyszögi otthonának az avatását ünnepeljük, akkor sokkal többet ünnepelhetünk.

- Ugyanis aki közösséget épít, csapatsportban játszik, az lelket is épít és erősít! Így aztán mindenki, aki építette, segítette a csarnok megvalósulását, hozzájárult a közösség építéséhez is egyben. Ezért pedig köszönet jár mindannyiuknak! Ez a csarnok azért épül, hogy évtizedekig szolgálja a besenyszögieket, a közösséget – tette hozzá az államtitkár.

Soltész Miklós köszönetét fejezte ki Dr. Kállai Mária kormánymegbízottnak, hogy a kormányhivatal a lehetőségeihez mérten segítette a beruházás minél előbbi befejezését. Ennek köszönhetően az új létesítményt a diákok is hamarabb vehetik birtokba.


Jó hír a diákoknak, hogy a mindennapos testneveléshez is adottak a feltételek immár, nem kell 0. órára járni, mert a teremben lévő térelválasztó segítségével párhuzamosan két osztálynak is tudnak órát tartani.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)