Csongrád-Csanád megyéből érkezik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság új vezetője

 

Rádi Norbert vezeti tovább Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot. A rendőr ezredest a megyei közgyűlés hallgatta meg pénteken, az önkormányzat támogatta kinevezését. A meghallgatás követően az újonnan megválasztott rendőrfőnök egyeztetett dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízottal is. Rádi Norbert közel negyed évszázada dolgozik a magyar rendőrségnél, korábban Hódmezővásárhely városi rendőrkapitányságát, majd a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságot vezette.

Rádi a közgyűlésen elmondta, már májusban Jász-Nagykun-Szolnok megyében volt, megismerkedett a térség rendőrségével, amit jónak ítél. Úgy fogalmazott, ami bevált, azon nem kíván változtatni, így kisebb szervezeti változtatásokat hajt csak végre.

Ezzel együtt elbúcsúzik megyénktől dr. Urbán Zoltán László rendőr dandártábornok, aki a megüresedő Győr-Moson-Sopron Megyei kapitányság első embere lesz.

Dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány, a közgyűlésen a távozó és az érkező parancsnokok munkáját is megköszönte. Mint mondta, eddigi feladatellátásuk alapján mindketten alkalmasak, érdemesek az új posztra.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)