Csaknem 800 millió forintból korszerűsítik az önkormányzati tulajdonú déli iparterületet Törökszentmiklóson. A fejlesztés célja a munkahelyteremtés elősegítése, valamint a térség gazdaságának erősítése.

A magyar állam és a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) támogatásával csaknem 800 millió forintból korszerűsítik Törökszentmiklós önkormányzati tulajdonú déli iparterületét. A program nyitórendezvényén a résztvevőket Boldog István a térség országgyűlési képviselője, Fehér Petra a megyei közgyűlés alelnöke és Markót Imre polgármester köszöntötte.

Boldog István elmondta; a fejlesztés célja a munkahelyteremtés elősegítése, a térség gazdaságának erősítése. A projekttel támogatják a foglalkoztatás-ösztönző gazdaságfejlesztést, illetve segítik a magasabb képzettséggel rendelkezők számára vonzó munkahelyek létrehozását. A vállalkozások számának növekedésével javul a gazdasági aktivitás is – tette hozzá.

Az alapkőletételi ünnepségen részt vett a kormányhivatal képviseletében dr. Katona Károly főigazgató, dr. Botka János Hunor, a Törökszentmiklósi Járási Hivatal vezetője és dr. Nagy-Bana Zoltán a Foglalkoztatási Osztály vezetője is.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)