Ez volt a mottója az idei Korosztályos Egészségnevelési Versenynek, amelyen a diákoknak játékos feladatok teljesítésével kellett bizonyítaniuk rátermettségüket és elméleti egészségügyi tudásukat. A városi döntőbe az iskolai fordulók legjobb 45 csapata jutott. A szolnoki eredményhirdetésen dr. Berkó Attila kormánymegbízott gratulált a résztvevőknek, és elismeréseket adott át.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával a Szolnoki Iskolavédőnők Egyesülete 14. alkalommal rendezte meg Korosztályos Egészségnevelési Versenyét. Az iskolai fordulókban 110 csapat 440 fővel vett részt, melyek közül összesen 45 csapat 180 tanulója került a városi döntőbe. A vetélkedő témaköreinek kiválasztásánál a szervezők törekedtek az egészségtudatos magatartás mellett a környezetvédelmi ismeretek megerősítésére is. Az állomásokon a kormányhivatal népegészségügyi szakemberei is jelen voltak, ahol a fiatalok interaktív feladatokat oldottak meg.

A döntő helyszíne a hagyományoknak megfelelően idén is a Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola volt.


Dr. Berkó Attila gratulált a résztvevőknek és hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy már iskolás korban felhívjuk a figyelmet az egészséges életmódra. A diákoknál egészen fiatal korban el kell kezdeni a szemléletformálást, hogy egészségesebbé váljon a felnövekvő generáció – tette hozzá a kormánymegbízott.

(Kormánymegbízotti Kabinet Képforrás: Kiss János)