Közel egy hónapja hirdette meg rajzpályázatát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, a megyei Védelmi Bizottság, Szolnok Megyei Jogú Város, a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a Damjanich János Múzeum és a Szolnoki Magyar Szablyavívó Iskola. Az általános – és középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat célja, hogy az általános- és középiskolások alkotásaikon keresztül bemutassák, a katonai hagyományok milyen fontos szerepet játszanak az ország, a megye életében. 176 pályamű érkezett, melynek ünnepélyes eredményhirdetésén 38 tanuló alkotását díjazták. Az eseményen dr. Berkó Attila kormánymegbízott köszöntötte a diákokat és átnyújtotta az elismerő okleveleket.

Az általános – és középiskolások számára meghirdetett közös rajzpályázat célja, hogy az alkotásokon keresztül a szervezők láttassák, milyen fontos szerepet játszanak a katonai hagyományok az ország és ezzel együtt a megye életében.

- A Megyei Védelmi Bizottság egyik kiemelt célja a honvédelemre nevelés. Az MVB rendezvényeivel is a fiatalokat szeretnénk elérni olyan módon, hogy erősítsük bennük a hazaszeretet érzését. Fontos, hogy már fiatal korban elkezdjük a példamutatást, és minél hamarabb megismertessük a honvédelmi értékeket gyermekeinkkel – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Berkó Attila. A kormánymegbízott hozzátette; örömteli, hogy a két évvel ezelőtti pályázathoz képest megduplázódott a beérkezett pályaművek száma.

A novemberben útjára indított kezdeményezésre közel egy hónapig várták a pályaműveket és 176 alkotás érkezett. A tervek között szerepel, hogy a közeljövőben kiállítást is rendeznek a díjazásban részesülő színes alkotásokból Szolnok város központjában.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)