A szolnoki Városházán tartottak ünnepséget az Önkéntesek Nemzetközi Napja alkalmából. A Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat által szervezett eseményen a civil szervezetek vezetői beszámoltak az elmúlt esztendő eseményeiről, majd a kiemelkedő önkéntes tevékenységet végző önkéntesek munkáját ismerték el. A délutáni programot Dr. Kállai Mária kormánymegbízott nyitotta meg.

December ötödike az ENSZ 1985.évi Közgyűlésének döntése értelmében az önkéntesek napja. Ebből az alkalomból tartottak ünnepséget a szolnoki Városházán. A Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat által szervezett eseményt Dr. Kállai Mária nyitotta meg.

A kormánymegbízott köszöntőjében elmondta, Magyarországon folyamatosan nő az önkéntes munkában való részvételi kedv és az önkéntesség megítélése is egyre kedvezőbb.

Hozzátette; a kormányzat a civilekben rejlő pozitív erőt igyekszik segíteni és támogatni, hiszen az életnek oly sok területe van, ahol a civilek hathatós és eredményes segítői lehetnek az állami intézményrendszernek.

- Meggyőződésem, hogy Magyarország akkor lesz igazán erős ország, ha a társadalomban egyre több olyan szervezet jön létre, amely őszintén, politikai hitvallástól mentesen kizárólag hazánk boldogulását tekinti céljának, és a tagjaik révén bennük rejlő tudást, képességet mindig a saját szűkebb, vagy éppen tágabb lakókörnyezetük érdekében használják- fogalmazott Dr. Kállai Mária.

Az évértékelővel egybekötött ünnepségen a civil szervezetek vezetői számoltak be az elmúlt esztendő eseményeiről, majd a kiemelkedő önkéntes tevékenységet végző önkéntesek munkáját ismerték el.

(Kormánymegbízotti Kabinet)