A szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modellről tartottak konferenciát a Pest Megyei Kormányhivatalban. A rendezvényen Zöld - Nagy Viktória a területi közigazgatásért felelős helyettes államtitkár kijelentette, a cél, hogy az ügyfelek válláról le kell venni a terhet. Dr. Kállai Mária kormánymegbízott a modell projektelemeiről nyújtott tájékoztatást.

Az ügyfelek válláról le kell a terhet- mondta bevezetőjében Zöld-Nagy Viktória helyettes államtitkár. Elmondta: a kormányzat 2010- és 2014 között kialakította a jó államot, amire bátran lehet építeni a szolgáltatói államot. A közigazgatás átalakítását úgy szükséges elvégezni, hogy az állampolgárok a vele szembeni elvárásait teljes mértékben kielégítsük.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal dolgozta ki a Szolgáltató Kormányhivatal modellt, amely alapja a mostani európai uniós támogatással megvalósuló országos projektnek. Dr. Kállai Mária kormánymegbízott elmondta. a fő cél, hogy öncélú helyett közcélú legyen a közigazgatás. A projekt legfőbb célkitűzései közé tartozik a működési hatékonyság növelése, azaz az eljárások átfutási idejének és költségének csökkentése, valamint az ügyfélközpontú közigazgatási szemlélet megerősítése is.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)