Új, kilenccsoportos óvoda épült Jászfényszarun. A létesítmény átadó ünnepségén Dr. Beneda Attila, család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy 100 milliárd forint forrás áll rendelkezésre bölcsőde- és óvodafejlesztésre a 2014-től 2020-ig tartó fejlesztési időszakban. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalt Dr. Kállai Mária kormánymegbízott képviselte. Az avatóünnepség részeként a helyi óvodások adtak műsort, majd Kiss Gábor esperes szentelte meg az épületet.

Több mint kétszáz kisgyermek veheti birtokba az elkövetkező hetekben a Napfény óvodát. Az új létesítmény a város önkormányzatának saját költségvetéséből és a Nemzetgazdasági Minisztérium 105 millió forintos támogatásával, több mint 795 millió forintos költséggel készült el. Ebből mintegy 99 milliót használtak fel az új óvoda udvarának kialakítására, és az udvari játszóeszközökre. Az átadóünnepségen jelen volt a város két legjelentősebb ipari cégének vezetője is. A német Thyssenkrupp ezerötszáz euró értékben játékokat vásárol a gyerekeknek, a koreai Samsung pedig elektronikai eszközökkel járul hozzá az óvoda működéséhez.

Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester hangsúlyozta: fontos volt, hogy a régi óvoda helyett egy új, megfelelő körülményeket biztosító ovit építhessenek fel, mivel Jászfényszarun folyamatosan emelkedik a születések száma. Dr. Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár rámutatott, hogy a kormány százmilliárd forintot fordít óvodák és bölcsődék építésére az országban, nagy öröm, hogy Jászfényszaru is részesülhetett ebben a támogatásban. A szakember hangsúlyozta: rendkívül fontosnak érzik, hogy a gyermekek a lehető legjobb körülmények között cseperedjenek fel.

A következő generációért érzett felelősség volt az elindítója a fejlesztési programnak – mutatott rá Pócs János országgyűlési képviselő. A munkahelyteremtéssel és az otthonteremtéssel együtt a legfontosabb, hogy minél több gyermek szülessen az országban. Az önkormányzat bölcsődeépítésre benyújtott pályázati igényét is támogatta a minisztérium, így a legkisebbek számára is új intézményt építhetnek a közeljövőben.

(szoljon.hu)