Újabb fejlesztés valósult meg a szolnoki MÁV Kórházban, napelemes parkolót adtak át ünnepélyes keretek között. A beruházásnak köszönhetően a napkollektorok áramtermelése az intézmény éves energiafelhasználásának több mint 55 százalékát fedezi. A 80 férőhelyes parkoló kivitelezése csaknem 204 millió forintból valósult meg. Az átadási ünnepségen Dr. Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár és Dr. Berkó Attila kormánymegbízott is mondott köszöntőt.

Újabb fejlesztés valósult meg a szolnoki MÁV Kórházban, napelemes parkolót adtak át ünnepélyes keretek között.

A beruházásnak köszönhetően a napkollektorok áramtermelése az intézmény éves energiafelhasználásának több mint 55 százalékát fedezi. A fejlesztés során az intézmény 80 új parkolóhelyének tetejére és a rendelő épületére 1192 napelemet szereltek fel. Ez 342 kilowatt áramot termel napsütésben. A beruházás mintegy 204 millió Ft-ból valósult meg – emelte ki az ünnepségen Dr. Rudner Ervin, a Szolnoki MÁV Kórház vezetője.

A főigazgató főorvos beszélt arról is, hogy a tervek között szerepel a nappali kórházi ellátás, az egy napos, valamint a reuma- és sportsebészet bevezetése és a hőforrás további kihasználásával a hidroterápia megvalósítása. 

Az ünnepségen Dr. Nagy Anikó elmondta, hogy az intézményben országos hírű magas szakmai munkát végeznek.  Az egészségügyért felelős államtitkár kiemelte a közösség, az összefogás erejét és hangsúlyozta a kiváló együttműködést, ami az önkormányzat, a kormányhivatal és a kórházi közösség között létrejött. Hozzátette; „ez a közösség, ami össze tud fogni és adni, az meghatványozza azokat az erőket, amivel Önök a szolnoki és Szolnok megyei lakosság egészségéért tenni tudnak.


Dr. Berkó Attila gratulált a fejlesztésekhez és a szakmai fejlődéshez. A megyei kormánymegbízott méltatta a MÁV kórház vezetősége és csapata kimagasló munkáját, és üdvözölte a folyamatos fejlődést az egészségügyi fejlesztések területén. Hozzátette, a beruházások és kormány által megfogalmazott tervek, célok pozitív képet mutatnak az egészségügy jövőjét illetően.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő úgy fogalmazott; „a legtöbbünknek vannak személyes emlékei a MÁV Kórházról, arról az intézményről, mely példamutató gazdálkodásával, orvosai, szakápolói, valamennyi munkatársa hitével és akaratával az ország egyik legjobb mozgásszervi szakkórházává vált.”Szalay Ferenc Szolnok polgármestere a két egészségügyi intézmény; a Hetényi és a MÁV Kórház sikeres feladatmegosztásáról és a fejlődésről beszélt. Kiemelte továbbá a költséghatékonyság és a megtakarítás jelentőségét.

(Kormánymegbízotti Kabinet , Szolnok TV)