Megújult a 4-es főút szajoli 2x2 sávos szakasza. A mintegy 819 millió Ft hazai forrásból megvalósított beruházás keretében többek között új kopóréteg, tartós burkolati jelek és kresz táblák kerültek a felújított útburkolatra. Az átadási ünnepségen beszédet mondott dr. Kállai Mária és Boldog István országgyűlési képviselő, valamint dr. Berkó Attila kormánymegbízott is.

A szakasz teljes körű felújítása során a kivitelező a kopóréteg profilmarásáról, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, új tartós burkolati jelek gépi és kézi felfestéséről, valamint új KRESZ táblák elhelyezéséről, 5420 méter hosszban a szalagkorlátok cseréjéről gondoskodott. Kiemelt szegély 100 méteren épült, 5300 méteren mart aszfaltból teherbíró padka, továbbá 1 pár autóbuszmegálló és 1 db önálló autóbuszmegálló készült. A kivitelezési munkák során megújult a vasúti felüljáró, amelyen az öntött aszfalt hídszegély mellett a betonfelület védelmet, a vasbeton szerkezet javítást, szigetelés-védelmet és rugalmas hézagkiöntést is végeztek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 11,348 milliárd forintot fordíthat útfelújításra, amelynek forrásmegosztása 2018-ban: Területi Operatív Program 2,517 milliárd forint, Magyarország Kormánya által biztosított forrás 8,831 milliárd forint, amelynek köszönhetően a megyében összesen 125,713 kilométer út újul meg. Ebből a Területi Operatív Program keretében 46,170 kilométer és Magyarország Kormánya által biztosított forrásból 79,543 kilométer.

A Szajolban megtartott ünnepélyes átadáson a vendégeket Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és Szöllősi József, Szajol polgármestere köszöntötte, majd beszédet mondott dr. Kállai Mária és Boldog István országgyűlési képviselő. A beruházás részleteit Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette.

Végül dr. Berkó Attila mondott köszöntőt. A kormányhivatal vezetője hangsúlyozta; a kormány nemcsak uniós, de hazai forrásból is támogatja az útfejlesztéseket, felújításokat, hiszen a térségek fejlődése, végső soron az ország gazdaságának erősödéséhez is hozzájárul.

Kiemelte; 2018-ban az országban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása történik. - Örülünk annak, hogy a megye sem maradt ki ebből a fejlesztésből, hiszen az idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 42 kilométernyi út felújítása valósul meg európai uniós forrásból.

Több szempontból is örömteli ez, elsőként azért, mert az itt közlekedők most már jó minőségű úton járhatnak, amely hozzájárul életminőségük javulásához- zárta szavait a kormányhivatal vezetője.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)