Megkezdődött a 2018-19-es tanév az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusán. Az ünnepi szenátusülésen - amelyen dr. Berkó Attila kormánymegbízott is jelen volt - Dr. Varró Bernadett, a campus oktatási és kutatási főigazgatója és dr. Szabó Tamás polgármester mondott beszédet majd köszöntötték a hallgatókat. Az eseményen elhangzott; a bővülő kínálat, a berényi felsőoktatás hagyományai, illetve az egyetemi háttér presztízse egyaránt közrejátszott abban, hogy a korábbi éveket meghaladó számban vehettek fel hallgatókat.

Megkezdődött a 2018-19-es tanév az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusán. Dr. Varró Bernadett főiskolai tanár, a campus oktatási és kutatási főigazgatója beszédében kiemelte, az egyetem olyan hátteret biztosít az egykori tanítóképző számára, amellyel lehetőség nyílt a képzési kínálat bővítésére.

A felsőoktatási intézmény több mint egy évszázados képzési tapasztalatait is felhasználva a tanítóképzés mellett immár óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő, szociális munka, informatikus könyvtáros, illetve gyógypedagógus szakokra is jelentkezhettek a középiskolások.

A bővülő kínálat, a berényi felsőoktatás hagyományai, illetve az egyetemi háttér presztízse egyaránt közrejátszott abban, hogy a korábbi éveket meghaladó számban vehettek fel hallgatókat. Nappali tagozaton idén 207 fiatal kezdte meg tanulmányait Jászberényben.

Az elsőévesek eskütételükkel váltak az egyetem teljes jogú polgárává, a város polgármestere, dr. Szabó Tamás a hagyományok szerint tiszteletbeli jászberényi polgárrá fogadta őket.

(Kormánymegbízotti Kabinet , szoljon.hu)