A mézek vizsgálatával kezdte az évet a megyei fogyasztóvédelmi hatóság. Januárban mintavételes eljárással ellenőrizték megyénkben a boltok polcain kapható mézeket, hatékonyan védve idén is a vásárlók, családok érdekeit.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága január hónapban mintavételes eljárással ellenőrizte a megyénkben a boltok polcain kapható mézeket. Köztudott, hogy már évek óta zajlik egy egyeztetéssorozat a hatóságok, a méhészek és a kereskedők részvételével. Elmondható, hogy látványosan tisztult a mézpiac az elmúlt időszak hatékony hatósági fellépéseinek köszönhetően. Az elmúlt évek eredményes hatósági munkájának és a szigorú ellenőrzéseknek köszönhetően az importméz aránya jelentősen csökkent a kereskedelemben. Mindez a hazai piac látványos, a silány minőségű méztől és a hamisított termékektől való tisztulását eredményezte.

A megyei fogyasztóvédelmi hatóságok és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Élelmiszer Laboratóriuma az egész országból, így a megyénkből érkezett mézeket is vizsgálta. A lezárult laboratóriumi vizsgálatok eredményeként elmondhatjuk, hogy megyénkben nincs probléma a mézekkel.

A megyei fogyasztóvédelmi hatóság továbbiakban is fontos feladatának tartja, hogy aktív fogyasztóvédelmi jelenléttel és rendszeres ellenőrzésekkel járuljon hozzá a magyar vásárlók, családok jogainak megóvásához, érdekeinek védelméhez.

(Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Fogyasztóvédelmi Osztály; Fotó: www.femina.hu)