Idén kétszáznál többen csatlakoztak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kezdeményezésére meghirdetett figyelemfelhívó sétához. A mellrák elleni küzdelem támogatására szervezett programon Jász-Nagykun-Szolnok megyéből ezúttal is számos intézmény, szervezet volt jelen. Több generáció is képviseltette magát, a diákoktól az idősekig. A résztvevők rózsaszín léggömbökkel sétáltak a városközpontban, hogy felhívják az állampolgárok figyelmét a prevenció fontosságára.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. A megyei Kormányhivatal a korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezte a mellrák elleni küzdelem támogatására szervezett figyelemfelhívó hídsétáját.

Közös ügyünk a rák elleni küzdelem. Minden harmadik rákbetegség-fajta megelőzhető lenne, ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mit tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a daganatos megbetegedéseket. Az egészséges életmód alapszabályainak betartása mellett fontos, a szűrővizsgálatokon való részvétel is, hiszen minden betegség eredményesebben kezelhető, ha korai állapotban ismerik fel.

A résztvevők Szolnok belvárosában sétára indultak, hogy ily módon is felhívják a szolnokiak figyelmét a megelőzésre. A kezdeményezésen jelen volt Urbán Ildikó igazgató, Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a megyei önkormányzat képviseletében pedig Fehér Petra alelnök és dr. Csoór György társadalmi alelnök.

Képviselő asszony és alelnök asszony a séta végén felhívta a figyelmet a megelőzés és a szűrővizsgálatok fontosságára, majd a hagyományokhoz hűen a mellrák elleni küzdelem jelképeként levegőbe engedték a rózsaszín léggömböket.

 

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)