A X. Szakma Sztár Fesztiválon és a World­Skills nevű nemzetközi szakmai verseny válogatóján megyénkből nyolc diák és egy felnőtt versenyző szerepelt sikeresen. Munkájuk elismeréseképpen köszöntötték őket a Megyeházán, ahol Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Kovács Sándor a megyei közgyűlés elnöke és dr. Sziráki András a megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke gratulált a kiváló eredményt elért tanulóknak és felkészítőiknek.

A X. Szakma Sztár Fesztiválon és a World­Skills nevű nemzetközi szakmai verseny válogatóján megyénkből nyolc diák és egy felnőtt versenyző szerepelt sikeresen. Munkájuk elismeréseképpen köszöntötték őket a Megyeházán.

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott gratulált az eredményhez és úgy fogalmazott; nagy szükség van kiváló szakemberekre; hivatástudat nélkül ilyen rangos eredményeket nem lehet elérni. Örömét fejezte ki, hogy egyre növekvő a szakma becsülete.

Dr. Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntőjében azt mondta; örül, hogy az országos versenyeken szép eredményeket értek el a diákok, majd a szakképzés fontosságát hangsúlyozta.

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke úgy fogalmazott, bízik abban, hogy egyre több diák kap kedvet a szakmák tanulásához, valamint csökkennek a hiányszakmák az elkövetkezendő időszakban. Megjegyezte: számos munkahely várja a szakképzett munkaerőt a térségben is.

Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, Kovács Sándor a megyei közgyűlés elnöke és dr. Sziráki András a megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elismerő oklevelet adott át a sikeresen szereplő tanulók és felkészítőik számára.

 

(Kormánymegbízotti Kabinet, szoljon.hu)