Tűzoltás, árvízvédelem, és újjáélesztés. Katasztrófahelyzetben kellett számot adniuk tudásukról a megyéből érkezett fiataloknak. A verseny tétje az országos döntőbe jutás volt. A 26. Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny megyei döntőjének ünnepélyes eredményhirdetésen dr. Katona Károly főigazgató köszönte meg a fiatalok egész napos helytállását.

Drámai helyzetben kellett bizonyítaniuk a diákoknak, a 26. Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny megyei döntőjén.

Tüzet oltottak, gátat építettek és túlélőcsomagot állítottak össze. Elméletben és gyakorlatban, játékos formában adtak számot veszélyhelyzeti ismereteikről, mentésében való jártasságukról. A verseny célja, hogy a fiatalok váratlan helyzetekben is helyt tudjanak állni.

A katasztrófavédelem és társszervei tíz állomásból álló versenypályát állítottak össze, ahol műszaki mentési, árvízvédelmi, tűzoltási, elsősegély-nyújtási ismeretek mellett tereptani információkról, környezet és energiatudatosságukról is számot kellett adniuk. Mindemellett közlekedésbiztonsági feladványokkal is meg kellett küzdeniük, ahol nem adták könnyen a sikert, számos bonyolult kérdést kellett megválaszolniuk hozzá.

5 általános és öt középiskolás csapat versengett az országos továbbjutásért. Idén még nagyobb volt az érdeklődés a verseny iránt. A vetélkedő során a legjobb eredményt elért csapat a megyét képviselve vehet részt az országos döntőn, melyet április 27-én rendeznek Budapesten.

Az ifjúsági versenyzőket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a megmérettetés végén tortával jutalmazta. A csapatkapitányoknak dr. Katona Károly főigazgató nyújtotta át az ajándékot.

(Kormánymegbízotti Kabinet , Szolnok TV)