Jegyzői szakmai napot tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya. Az eseményen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott mondott köszöntőt, majd előadások hangzottak el. A szakmai nap keretében tájékoztatást kaptak az érdeklődők a település-képi törvénnyel kapcsolatosan, de a víziközmű-szolgáltatási szerződés szabályairól is hallhattak a szakmai napon.

 

Jegyzői szakmai napot tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya. Az eseményen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott mondott köszöntőt, majd előadások hangzottak el. A szakmai nap keretében tájékoztatást kaptak az érdeklődők a település-képi törvénnyel kapcsolatosan, de a víziközmű-szolgáltatási szerződés szabályairól is hallhattak.

Dr. Kállai Mária elmondta; a jegyzői szakmai napok lehetőséget biztosítanak az önkormányzati igazgatás és államigazgatás szakemberei számára, hogy időről időre eszmecserét folytassanak, megosszák egymással tudásukat és megtalálják azokat a csatlakozási pontokat, amelyekkel saját területükön a másikkal együttműködve munkájukat hatékonyabbá és eredményesebbé tehetik.

A kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy az elmúlt év végén újabb jelentős változások történtek a közigazgatási eljárás általános szabályait és az építésügyi igazgatást érintően is. A közigazgatási bürokráciacsökkentéssel összefüggő törvénymódosító csomag a Kormány egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb közigazgatás kialakítására irányuló törekvéseinek első nagyobb lépése. Már az eddig bevezetett változások is növelik Magyarország versenyképességét. A változások reményeink szerint jelentősen javítják a közigazgatás társadalmi megítélését. Rendkívül fontos szempont ez, hiszen munkánk alapja az állampolgárok minőségi szolgálata és a visszaszerzett bizalmuk további erősítése - tette hozzá.

A köszöntőt követően a település-képi törvényből adó kötelezettségekről Dusa Zsuzsanna állami főépítész adott tájékoztatást, majd Mészáros János megyei főépítész beszélt a település-képi törvény végrehajtásához kapcsolódó polgármesteri és főépítészi feladatokról.

Ezt követően Farkas Renáta települési főépítész ismertette a település-képi Arculati Kézikönyv készítésének első lépéseit, majd a víziközmű-szolgáltatás szerződés-szabályairól tájékoztatta a résztvevőket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal főosztályvezetője Dr. Józsa Veronika és dr. Novák Barbara főosztályvezető-helyettes.

Végül dr. Kollár István a kormányhivatal Hatósági Főosztályának vezetője tartott tájékoztatót a Nemzeti Energetikus Hálózat felállításáról és az energia megtakarítási intézkedési terv készítési kötelezettségről.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)