Sokadik alkalommal népszerűsítette a szolnoki önkormányzat a kerékpáros közlekedést. Ismét bringás reggelivel - frissítő gyümölcslével, forró kávéval, péksüteménnyel, zenével, jó hangulattal, a kicsiket pedig meglepetés bringás ajándékkal – várták a Kossuth téren a kerékpárral munkába, illetve iskolába indulókat. A megyei kormányhivatal munkatársai is szép számban vettek részt a kerékpáros közlekedés népszerűsítésében.

A bringás reggeli fő célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A programsorozat az autózás helyett a közösségi közlekedés használata, a kerékpározás és gyaloglás mellett érvel. A korábbi évek hagyományait folytatva reggel fél hét és fél kilenc között várták a kerékpárosokat, akik között egy közel húszfős munkahelyi kollektíva is jelen volt. A megyei kormányhivatal munkatársai közül is sokan járnak nap mint nap kerékpárral, így szívesen vettek részt a népszerűsítő akcióban. Reggel több mint húszan érkeztek meg a találkozási pontra.

A reggelit osztáson, míg a kakaóscsiga, kávé, gyümölcslé fogy, addig a Bike Safe program részeként a Szolnoki Rendőrkapitányság kérésre regisztrálta, illetve átvizsgálta a kerékpárokat. A városban a folyamatosan épülő kerékpárutaknak köszönhetően egyre könnyebb és népszerűbb a kerékpáros közlekedés, ami túl azon, hogy környezet- és pénztárcakímélő, egészséges is. Nem véletlen, hogy a város fejlesztési-stratégiájában kiemelt hangsúlyt kap a kerékpárutak fejlesztése, és a már meglévők felújítása.

(Kormánymegbízotti Kabinet, szolnok.hu)