Idei első ülését tartotta a Szolnok városi Idősügyi Tanács, melyen a megyeszékhely „Családbarát „ programjának részleteiről nyújtottak tájékoztatást. Elhangzott, hogy a programra 25 millió forintot különítettek el a költségvetésben, melyen belül 21-22 projekttel számolnak. Az ülésen részt vett Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott, aki többek között a nyugdíjasok támogatását foglalta össze.

Az ülésen Dr. Kállai Mária elmondta: nyolc év alatt 9-10 százalékkal emelkedett a nyugdíjak vásárlóértéke. Az emelést a gazdaság teljesítménye teszi lehetővé, annak anyagi hátterét pedig az a nemzedék termeli meg, amelynek jó helyzetéért a ma nyugdíjasainak generációja dolgozott meg. November 30-áig minden nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek, összesen 2,7 millió embernek fizették ki a nyugdíjprémiumot, ami maximum 12 ezer forint lehetett. A magyar kormány 30 milliárd forintot fordított a nyugdíjprémium kifizetésére.  Az átlagos mértékű ellátást kapó nyugdíjasok összesen 30-40 ezer forint pluszjuttatást utaltak tavaly év végén-tette hozzá a kormánymegbízott.

A nemzedékek szolidaritására épül az ország jelene és jövője, és ez „oda-vissza is érvényes”. Ez azt jelenti, hogy azoknak a nyugdíjasoknak a korábbi munkáját is megbecsülik, akik nélkül ma nem itt tartana Magyarország, és azokét a családokét is, akik ma viszik a terhek nagy részét a vállukon.

Az ülésen ezt követően a  megyeszékhely  „Családbarát „ programjának részleteiről nyújtottak tájékoztatást. Elhangzott, hogy a programra 25 millió forintot különítettek el a költségvetésben, melyen belül 21-22 projekttel számolnak. Számos juttatással kívánják támogatni a szolnoki családokat, olyan juttatásrendszert dolgoztak ki, amely minden korosztályt érint. Pl. a szolnoki illetőségű házasságot kötő pároknak, valamint újszülött érkezésekor ajándékcsomaggal kedveskedik a város a családoknak.

(Kormánymegbízotti Kabinet)