A XVI. Országos Patika Nap megyei megnyitóján dr. Berkó Attila kormánymegbízott és Gergely Zoltán polgármester adta át Jászárokszállás új gyógyszertárát és orvosi rendelőjét.

Egy település életében meghatározóak a gyógyszertárak, és Jász-Nagykun-Szolnok megyében egyre kevesebb azoknak a településeknek a száma, ahol nincs patika – jelentette ki az eseményen dr. Berkó Attila. A kormánymegbízott úgy fogalmazott: egyre több csoda valósul meg megyei és országos szinten is beruházások, munkahelyek, rendelők, gyógyszertárak formájában.

„A Patika Nap kiváló alkalom, hogy mindenki beleláthasson a gyógyszerészek mindennapjaiba, és közelebb hozza munkájukat a lakossághoz” – fejtette ki. A kormányhivatal vezetője köszönetet mondott azoknak, akik működtetik a település rendelő-gyógyszertárát, és közreműködtek a megvalósításban.

Dr. Berkó Attila az európai választások, és a közelgő Jász Világtalálkozó kapcsán úgy értékelt: örömteli, hogy a magyaroknak és a jászoknak fontos, hogy részt vegyenek a jelen és a jövő alakításában.

Gergely Zoltán, Jászárokszállás polgármestere a rendelő és patika települési fontosságát hangsúlyozta.

Az Országos Patika Nap kapcsán elhangzott, fontos, hogy a betegek tudatosan szedjék gyógyszereiket, és egyeztessenek orvosaikkal.

A Jászárokszálláson most nyíló rendelő és gyógyszertár helyszíni bejárásán kiderült: a település korszerű egészségügyi egységekkel gazdagodott, ahol többek közt hiánytalan felszereltség, és gyógyszerkiadó robot is szolgálja majd a helybeliek egészségét.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)