A közel 100 álláskeresőnek lehetősége nyílt megismerkedni a cégek képviselőivel, valamint tájékozódhattak arról, milyen betöltetlen munkakörökkel várják a dolgozni vágyókat.

Dr. Bozó Andrea elmondta: hivatalunk fontos feladatának tekinti a megye foglalkoztatási helyzetének javítását. A Szolnoki Járási Hivatal vezetője hozzátette: a kezdeményezés célja, hogy a Szolnok járás területén tevékenykedő mikro-, kis és középvállalkozásokkal szorosabbá fűzzük a kialakított kapcsolatot, új együttműködési formákat alakítsunk ki, valamint eredményesebbé tegyük a munkáltatókkal való kapcsolattartást. Mindezt pedig tanácsadással, támogatással, információk közvetítésével, valamint a munkatársaink és a partnerek közötti kapcsolati háló működtetésével szeretnénk elérni – egészítette ki.

A fórum továbbá lehetőséget teremtett arra is, hogy a cégek képviselői informatív előadásokon keresztül tájékozódjanak az aktuális támogatási és képzési lehetőségekről.

A program sikerességét jelzi, hogy a tájékoztatót követően a hivatal foglalkoztatási szakemberei a munkáltatóktól javaslatokat vártak a képzési programok összeállításához annak érdekében, hogy az jobban tudjon alkalmazkodni a helyi munkaerőpiaci igényekhez.

Az Európai Munkáltatói Napok rendezvénysorozat keretében megszervezett munkáltatói fórum mini állásbörzével zárult, ahol közel 100 dolgozni vágyó személy válogathatott a betöltetlen pozíciók közül. A munkaadók több álláskeresővel is felvették a kapcsolatot, ezzel is elősegítve az elhelyezkedésüket.

 

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)