A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kiemelt feladatának tartja a belső ellenőrzés és a belső kontrollrendszer megfelelő működésének biztosítását. A belső ellenőrzés magas színvonalú biztosítása érdekében fontos, hogy a kormányhivatalok belső ellenőrei széleskörű közvetlen szakmai kapcsolatot alakítsanak ki egymással. Ennek érdekében 2017. november 10-én a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Belső Ellenőrzési Osztálya rendezte meg a kelet-magyarországi megyék belső ellenőreinek részvételével az I. Belső Ellenőri Konferenciát.

A konferenciának elsődleges célja az volt, hogy a jelenlévők tájékoztatást kapjanak a belső ellenőrzés aktuális kérdéseiről. Valamint gyakorlati példákon keresztül megismerjék az integrált kockázatkezelési rendszer működésének tapasztalatait. A rendezvényen részt vett a Miniszterelnökség Belső Ellenőrzési Főosztálya, valamint képviseltette magát a Nemzetgazdasági Minisztérium Államháztartási Szabályozási Főosztálya.

A konferenciát Dr. Kállai Mária kormánymegbízott nyitotta meg. A kormánymegbízott hangsúlyozta:kiemelt fontosságú a belső kontroll rendszer működése és a belső ellenőrök munkájának elismerése. Ellenőrzéseink szemléletet formálnak, minden esetben a minőség javítása az elsődleges cél. Munkájuk alapos, ember, és folyamatközpontú, szisztematikus, és megoldásközpontú. A belső ellenőrzés komoly támasz az első számú vezetőnek, hisz számos esetben sikerült úgy folyamatot szabályoznunk, javítani, hogy mind ügyfeleink, mind munkatársaink számára egyszerűbb, átláthatóbb a szabályozást követő folyamat. Az ellenőrzések adják a biztonságot. A megerősítő megállapítások motiválóak az adott szervezeti egység számára, de a kitűzött feladatok, és azok végrehajtása is minden esetben korrekt fejlesztés volt-tette hozzá Dr. Kállai Mária.

A Kormányhivatalokban a belső ellenőrzést végzők célja olyan bizonyosságot adó és tanácsadó tevékenység ellátása, amely hozzáadott értéket képvisel, és hozzájárul a Kormányhivatalok működésének fejlesztéséhez, eredményességének növeléséhez, az ellenőrzöttek bizalmát erősíti.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a konferenciát hagyományteremtő szándékkal rendezte meg, mely egy vándorkonferencia első állomásának tekinthető.

(Kormánymegbízotti Kabinet, Belső Ellenőrzési Osztály)