Tekintélyes mennyiségű felajánlást adott át dr. Berkó Attila kormánymegbízott a Besenyszögi úti Szolnoki Városi Állatotthonnak, az adományokat a Kormányhivatal dolgozói gyűjtötték össze az Állatok Világnapja alkalmából.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal különösen nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra – mondta a gyűjtés átadása alkalmával Dr. Berkó Attila. A kormánymegbízott jelezte: a Kormányhivatal munkatársainak hozzájárulása révén 150 kilogrammnyi állateledel gyűlt össze.

A szolnoki önkormányzat által létrehozott menhelynek Szalay Ferenc polgármester megköszönte a munkáját. Kiemelte: a szervezet csak tavaly 226 állatnak talált új otthont.

A Kormányhivatal munkatársainak felajánlásait – amellyel egy egész autót sikerült megtölteni – dr. Berkó Attila és Szalay Ferenc adták át a menhely képviselőinek.

A Szolnok Városi Állatotthon 1993. óta lát el állat- és környezetvédelmi, valamint állategészségügyi feladatokat a megyeszékhelyen. Noha már 2018-ban is teljes kapacitáson működtek, figyelemfelhívó kampányaik, rendezvényeik, toborzásuk mellett naponta fogadnak új állatokat, így minden segítséget szívesen fogadnak.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)