Jász-Nagykun-Szolnok megye minden járásában beszerezhetőek lesznek az EP-választáson való részvételhez szükséges igazolványok – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Berkó Attila.

A kormánymegbízott elmondta: a kormányhivatalok lehetőséget biztosítanak, hogy azoknak, akinek nincs érvényes okmánya, még a választás napján is pótolni tudják.

Hangsúlyozta: minden megyei kormányablak nyitva lesz, egyedüli kivétel Szolnok, ahol a három kormányablak közül csak az Ady Endre út 9. számú tart nyitva. Emellett a martfűi, újszászi, tiszaföldvári, és túrkevei okmányirodában is kérhetők a szavazáshoz szükséges papírok.

Május 25-én, szombaton reggel 8 órától 14 óráig, a választás napján, május 26-án, vasárnap pedig reggel 6 órától este 19 óráig várjuk azokat az ügyfeleinket, akik a hiányzó okmányokat szeretnék beszerezni – tájékoztatott dr. Berkó Attila. A kormánymegbízott leszögezte: mindenkinek szeretnénk biztosítani a jogot, hogy szavazni tudjon.

A korábbi évek tapasztalatai alapján számos állampolgár a szavazás hétvégéjén észleli, hogy nem rendelkezik a szükséges igazolványokkal – ismertette, majd hozzátette: bárki, aki a szavazatának leadásához szükséges okmányok között hiányosságot tapasztalt, a hétvége során gondoskodni tud a pótlásáról.

„A választáson való részvételhez szükséges személyazonosító igazolvány, valamint lakcímkártya. Ezek pótlása mellett át lehet venni a már elkészült igazolványokat is” – emelte ki a kormánymegbízott.

A hivatalok nyitva tartási rendjéről az alábbi címen lehet tájékozódni.

Ismeretes, a május 26-i európai parlamenti választások hétvégéjére a Miniszterelnökség a kormányablakok rendkívüli nyitva tartásáról döntött.

(JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)