Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Kállai Mária

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 22. 16:37

Ápolók Napja- nőtt az ápolók erkölcsi és anyagi megbecsülése

A Magyar Országgyűlés, a Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezését követően 2014-ben február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját a Magyar Ápolók Napjának nyilvánította. Hagyományosan e napon tüntetik ki a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó szakdolgozókat. Az idei alkalom különlegessége, hogy születésének 200. évfordulója apropóján 2017 egyben Kossuth Zsuzsanna emlékév is. Az ünnepségen Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott is köszöntötte a résztvevőket.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 22. 16:04

Együttműködés a foglalkoztatás javításáért

A TOP-6.-8.-2 -15 Helyi Foglalkoztatási Együttműködések Szolnok megyei jogú város területén és térségében program keretében partnerségi találkozót szerveztek a városházán. Az eseményen részt vett Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, dr. Bozó Andrea járási hivatalvezető és dr. Németh Mónika főosztályvezető is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 22. 15:45

Eredményesen zárult az ifjúsági garancia rendszer első két éve

A Nemzetgazdasági Minisztériumban Ifjúsági Garancia szakmai konferenciáját rendeztek, amelyen értékeltek az elért eredményeket. Az ifjúsági garancia rendszer eredményei már az első két évet követően látványosak, így a nem dolgozó, nem tanuló 25 év alatti fiatalok aránya a 2014-es 13,6 százalékról már 2015-re 11,6 százalékra csökkent, a 2016 harmadik negyedévi adatok pedig szintén régóta nem látott kedvező munkanélküliségi és foglalkoztatási értéket mutatnak - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 21. 15:52

Sajtóközlemény Jász-Nagykun-Szolnok megye influenza helyzetéről 2017. február 21.

Folyamatosan csökken az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma – az előző héthez képest 41%-kal.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 21. 8:37

5,3 milliárd forintból bővíti szolnoki gyárát az F. Segura

Mintegy 5,3 milliárd forintból bővíti szolnoki gyárát az F. Segura Hungária Kft., a kormány 680 millió forint támogatást nyújt a spanyol járműipari alkatrészgyártó újabb fejlesztéséhez - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
A beruházással 100 új munkahely jön létre, a gyár területe a bővítéssel 2,5 szeresére, 25 ezer négyzetméterre nő. A Segura számos autómárka - például az Audi, a Mercedes, a BMW, a Porsche - számára gyárt motorhoz és autókarosszéria-elemekhez tartozó fém alkatrészeket, első külföldi termelőüzemét Szolnokon hozta létre - ismertette Szijjártó Péter.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 17. 13:52

Évértékelő állománygyűlést tartott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

„A vizsgálat éve volt 2016”, így kezdte az év összefoglalójáról szóló beszédét Matuska Zoltán tű. ezredes, megyei igazgató, a katasztrófavédelem évértékelő és feladatszabó állománygyűlésén, a megyeházán. Az eseményen Dr. Mógor Judit tű. ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatósági főigazgató-helyettese tartott beszámolót, majd Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke köszönte meg a folyamatos, kiváló együttműködést. Végül Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke mondott köszönetet az állománynak elmúlt évi tevékenységéért.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 16. 15:50

Közlemény - Jeges ár közelít Szolnokhoz

A Tiszán levonuló jeges árvíz miatt a Kisköre alatti folyószakaszon változó intenzitású jégzajlás tapasztalható, amely folyamatosan közelít Szolnokhoz. Ennek következtében nagy mennyiségű, több órán át tartó zajló jég és uszadék megjelenésére kell számítani a következő időszakban.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 15. 11:51

Már az emelt fizetést kapják a kormányhivatali dolgozók is

A kormányhivatalokban is az átlagosan 30 százalékkal emelt fizetéseket kapják a dolgozók január 1-jétől - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára sajtótájékoztatón.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 15. 11:48

Jász-Nagykun-Szolnok megye influenza helyzetéről

Tovább csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma – az előző héthez képest 30%-kal. A megbetegedések ezen a héten a legnagyobb arányban a 15 éven aluliak korcsoportját érintették (34%), őket követte a 15-34 évesek (28%), majd a 35-59 évesek korcsoportja (23%), a betegek 15%-a 60 éven felüli volt.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 13. 11:31

Horgászvizsga

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Földművelésügyi Osztálya állami horgászvizsgát szervez.