Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Kállai Mária

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. április 26. 16:23

Társadalmi halőri és halászati őri tanfolyam és vizsga - május

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Földművelésügyi Osztálya márciusban tanfolyamot szervez halászati őrök és társadalmi halőrök számára.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. április 25. 20:12

Ünnepi MÁK ülés a Megyeházán

Ünnepi Megyei Államigazgatási Kollégiumi Ülést tartott az Alaptörvény Napja alkalmából a megyei kormányhivatal. A Megyeháza dísztermében megtartott eseményen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket, majd a vármegyeháza épületéről, a jászkun identitásról és a jó államról hangzottak el előadások.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. április 25. 15:29

Ösztöndíjasok a kormányhivatalban

A Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram keretében a napokban 4 fiatal kezdte meg munkáját a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalban. A program célja a megfelelő utánpótlás biztosítása a területi közigazgatás kormánytisztviselői állományának vonatkozásában, hogy a szakmailag felkészült, a közigazgatás iránt elkötelezett, megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező fiatal szakembergárda megtalálja helyét a közigazgatás szerteágazó feladatrendszerében. A programban részt vevő nyertes pályázókat Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott köszöntötte.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. április 24. 15:23

Az energiahatékonyság a fenntarthatóság és versenyképesség alapja

Megfelelő energia-beszerzéssel és az energiaellátó-rendszerek korszerűsítésével hosszú távon is fenntarthatók és versenyképesek lesznek a hazai cégek és intézmények - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára pénteken, az I. Jászsági gazdasági és fejlesztési konferencián, Jászberényben, amelyen Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. április 21. 10:19

Szívügyünk az egészségügy - tudományos konferencia Szolnokon

A Szívügyünk Szolnok Alapítvány és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház Tudományos Bizottsága 18. alkalommal rendezi meg a Szolnoki Kardiológiai Nap tudományos konferenciát. A programot megelőzően a megyei kórházban tartott sajtótájékoztatón és ünnepélyes megnyitón dr. Ónodi-Szűcs Zoltán, az EMMI egészségügyért felelős államtitkára mondott köszöntőt, majd dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő és dr. Herczeg Béla főorvos, a Szívügyünk Szolnok Alapítvány nevében köszöntötte a megjelenteket. Az eseményen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott is részt vett.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. április 13. 14:04

A szolnoki Művésztelep alkotóit köszöntötte a kormánymegbízott

Rangos elismerést kapott a közelmúltban a több mint egy évszázados múltra visszatekintő Szolnoki Művésztelep. Ebből az alkalomból köszöntötte az alkotókat Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szalay Ferenc polgármester a Szolnoki Művésztelepen.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. április 13. 12:43

Tiszavárkonyi és jászberényi diákok képviselik Jász-Nagykun-Szolnok megyét az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen

A szolnoki Turisztikai és Szabadidő Központ adott otthont a megyei katasztrófavédelmi ifjúsági versenynek, amelyen tíz diákcsapat mérte össze katasztrófavédelmi ismereteit, elméleti és gyakorlati szinten. A programba a korábbi évek hagyományának megfelelően idén is bekapcsolódtak a kormányhivatal fogyasztóvédelmi és népegészségügyi munkatársai. Az eseményre kilátogatott Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke is és köszöntötte résztvevőket.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. április 13. 12:09

Érettségi vizsgaelnöki továbbképzés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalban

Az érettségi vizsgaelnököknek a tevékenységüket szabályozó rendelet értelmében kötelező évente egy alkalommal jogi-szakmai továbbképzésen részt venniük.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya által tartandó továbbképzés

- időpontja: 2017. április 26-án 14 óra
- helyszíne: a Megyeháza Díszterme.

A képzésen a vizsgaelnökök tájékoztatást kapnak az aktuális tudnivalókról, a jogszabályi változásokról, valamit a 2017. május-júniusi vizsgaidőszak számadatairól, a korábbi vizsgaidőszakok tapasztalatairól.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. április 7. 13:37

Megavers Szolnokon

Költészetet kedvelő fiatalok mérték össze tudásukat 9. alkalommal a Megavers elnevezésű Országos Televíziós Tehetségkutató Versenyen, Szolnokon. A középdöntők akadályait sikeresen teljesítő, döntőbe jutott fiatal versmondókat neves alkotók, előadóművészek értékelték a megmérettetésen. A versenyzőket a döntőben Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntötte.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. április 6. 10:45

Ülésezett a Megyei Védelmi Bizottság

Szolnokon a Megyeháza dísztermében tartotta meg soros ülését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottság. Dr. Kállai Mária MVB elnök távollétében az MVB ülését a katasztrófavédelmi elnökhelyettes; Matuska Zoltán tűzoltó ezredes vezette le. Bemutatkoztak a vízügyi szervezetek képviselői, ezt követően pedig többek között a költségvetésről, honvédelmi igazgatási feladatokról, az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszerről és információbiztonságról is egyeztettek az MVB ülés résztvevői.