Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Kállai Mária

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. október 19. 15:20

Tisztelt Ügyfeleink!

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Tiszakürt községet érintő áramszünet miatt 2017. október 25-én (szerda), Tiszakürtön az ügysegédi ügyfélfogadás szünetel.

Megértésüket, valamint szíves türelmüket köszönjük.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. október 19. 15:18

Tájékoztatás a 2017/2018. évi influenza szezonról 2017. október 19.

A korábbi évekhez hasonlóan az év 40. hetében az influenza figyelőszolgálat megkezdte működését. A megye lakosságának kb. 20%-át ellátó 51 háziorvos, házi gyermekorvos hetente jelenti a járási hivatalok népegészségügyi osztályának az influenzaszerű tünetekkel jelentkező betegek számát, 4 orvos pedig az influenzavírus kimutatása céljából torokmintát is vesz laboratóriumi vizsgálatra.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. október 18. 22:27

Pályaválasztási kiállítás


Idén huszonegyedik alkalommal rendezte meg a megyeszékhelyen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya a „Szakmák világa” Pályaválasztási Kiállítás és Szakmai Napokat, melynek megnyitóján Katona Miklós, a Nemzetgazdasági Minisztérium Képzésfejlesztési és Intézményfelügyeleti Főosztályának vezetője, és Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket. A kétnapos rendezvényen a szakképzési centrumok tagintézményei 15 szakmaszigeten, interaktív szakmabemutatókkal várják a diákokat, illetve a pályamódosítást vagy a szakképzettség megszerzését tervező álláskeresőket és az aktív korú foglalkoztatottakat. A kiállításon a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya aktuális munkaerő-piaci információkkal, humán szolgáltatásokkal segíti az érdeklődőket.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. október 18. 10:32

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Szolnok, Kossuth tér 5/a. szám alatt működő Kormányablak Ügyfélszolgálatán a technikai hiba elhárítása megtörtént, az ügyintézés zavartalan.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Szolnoki Járási Hivatal

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. október 18. 10:04

Tisztelt Ügyfelünk!

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy
2017. október 19-én (csütörtökön)
az ENAR ügyfélszolgálat
délután 13.00 - 16.30
óráig tart.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. október 17. 15:48

Póttanfolyam halászati őrök és társadalmi halőrök számára

A halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII.29.) VM rendelet 39. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelően 2017. október 20-án a megyei Kormányhivatal, a halászati őrök és társadalmi halőrök számára póttanfolyamot szervez. Az igények felmérése érdekében a tanfolyamon részt venni és vizsgát tenni kívánó személyek részvételi szándékát a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével jelezzék a megyei Kormányhivatalnak.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. október 16. 20:40

Megnyitotta első irodáját a Bizalom Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet

A COOP Szolnok Zrt.-vel való partnerségi megállapodásának aláírását követően megnyitotta a megyeszékhelyen első ügyfélfogadó irodáját a Bizalom Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet. A szövetkezet sajtótájékoztatóján Dr. Kállai Mária kormánymegbízott mellett Szalay Ferenc polgármester, Bodnár János, a nyugdíjas szövetkezet igazgatósági tagja, Fekete Tibor, a COOP Szolnok Zrt. vezérigazgatója, valamint Dr. Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnöke is részt vett.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. október 16. 20:36

„Semmit ne tegyetek önzésből…”– 72 óra kompromisszum nélkül

Idén tizedik alkalommal szervezte meg a katolikus, református és az evangélikus egyház a 72 óra kompromisszum nélkül címet viselő nemzetközi, karitatív, ifjúsági rendezvényét. Szolnokon és környékén az előző évekhez hasonlóan a Szer-telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesület vezetői, Kozák Csaba és Kozákné Kovács Ildikó koordinálta a három nap eseményeit. A diákokat és kísérőtanáraikat Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő köszöntötte a rendezvény Kossuth téri megnyitóján. A tanulók szolgálatára Végh Miklós református lelkész kért áldást.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. október 16. 20:34

A Képzőművészet Ünnepe a megyeszékhelyen

Idén is megrendezték a Szolnoki Képzőművészeti Társaság kiállítását a Magyar Festészet Napja alkalmából. A Szolnoki Galériában tartott megnyitón és díjátadó ünnepségen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott is részt vett.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. október 16. 20:29

Eredetvédelmi Fórum

Szolnoki állomásához érkezett az eredetvédelmi országjárás. A fórumnak és az azt követő kerekasztal-beszélgetésnek az Aba-Novák Kulturális Központ adott otthont. A mezőgazdaság szereplői számára tartott rendezvényen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott is részt vett.