Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Kállai Mária

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. március 22. 13:54

Köszöntjük a víz világnapját

A világnapot 1992-ben, a Rio de Janieróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése.

1993 óta minden év március 22-én hazánkban is ünnepeljük, és minden évben más és más nézőpontból hívjuk fel figyelmünket a víz alapvető szerepére.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. március 20. 16:58

Hirdetmény az általános iskolai beiratkozás rendjéről

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (7) bekezdése alapján meghatározta az általános iskolai beiratkozás rendjét a 2017/2018. tanévre vonatkozóan.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. március 20. 16:07

Folytatódik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal középületeinek energetikai fejlesztése

A Széchenyi 2020 támogatásával folytatódik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal középületeinek energetikai fejlesztése a KEHOP-5.2.2.-16 kódszámú pályázati konstrukció keretében. A beruházásra 1,2 milliárd forintot fordít a kormányhivatal 5 település 10 helyszínén. A projekt nyitó rendezvényén beszédet mondott Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, majd a fejlesztés részleteiről Csikós Sándor, a Pénzügyi és Gazdálkodási Főosztály főosztályvezető-helyettese tájékoztatta a jelenlévőket.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. március 20. 16:02

KEHOP-5.2.2.-16 - Folytatódik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal középületeinek energetikai fejlesztése

A Széchenyi 2020 támogatásával folytatódik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal középületeinek energetikai fejlesztése, amelynek projektnyitó rendezvényén beszédet mondott Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője. A fejlesztés részleteiről Csikós Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal főosztályvezető-helyettese tájékoztatta a jelenlévőket.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. március 17. 13:40

Szolnoki Foglalkoztatási Paktum - aláírták az együttműködési megállapodást

Ünnepélyes pillanatához érkezett a Szolnoki Foglalkoztatási Paktum, hiszen a pénteken aláírt együttműködési megállapodás azon túl, hogy a pályázatnak való megfelelés egyik nélkülözhetetlen kelléke, a helyi partnerek együttműködésének alapját is rögzíti.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. március 17. 13:24

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire emlékeztek a megyeszerte

Az 1848-49-es forradalom és a szabadságharc alkalmából ünnepi műsorok, megemlékezések várták az emlékezőket megyeszerte. Szolnokon a Kossuth-téren és a Damjanich-szobornál emlékeztek a dicső napokra. Dr. Kállai Mária kormánymegbízott Jászjákóhalmán mondott ünnepi beszédet.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. március 17. 13:22

Átadták Szolnok és a megye sajtódíját

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat köszöntötte a városi és a megyei sajtó munkatársait a Szabad Magyar Sajtó Napja alkalmából a városháza dísztermében. Az ünnepségen részt vett Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. március 17. 13:19

Jegyzői szakmai nap a Megyeházán

Jegyzői szakmai napot tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya. Az eseményen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott mondott köszöntőt, majd előadások hangzottak el. A szakmai nap keretében tájékoztatást kaptak az érdeklődők a település-képi törvénnyel kapcsolatosan, de a víziközmű-szolgáltatási szerződés szabályairól is hallhattak a szakmai napon.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. március 7. 14:54

Jász-Nagykun-Szolnok megye influenza helyzetéről

Az előző héthez képest közel felére csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma. A megbetegedések ezen a héten közel azonos arányban érintették a 15 éven aluliakat és a 15-34 évesek korcsoportját (30,4%; 31,5%), jelentősen megemelkedett viszont a 60 éven felüliek érintettsége (20,7%). Legalacsonyabb volt a megbetegedések aránya a 35-59 évesek korcsoportjában (17,4%).

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. március 7. 14:39

Felhívás energiamegtakarítási terv elkészítésére

Az energiahatékonyságról szóló 2015.évi LVII. törvény értelmében 2017. január 1. után a közintézmények (azaz a Közbeszerzési törvény szerinti ajánlatkérésre köteles szervezetek) tulajdonában és használatában álló, közfeladat ellátását szolgáló épület üzemeltetéséért és fenntartásáért felelős szervezet számára több új energiahatékonysági kötelezettség került előírásra.