Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Kállai Mária

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. április 24. 16:14

Szent György-napi megemlékezés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a magyar rendőrség védőszentjére, Sárkányölő Szent Györgyre emlékezett. A jeles alkalomból dr. Urbán Zoltán László r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a Biztonságos Megyéért emlékplakettet adományozta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetőjének, dr. Kállai Máriának.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. április 24. 11:46

Tájékoztató fórum az önfoglalkoztatási pályázattal kapcsolatban

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal által álláskeresők részére 2 millió Ft-ig terjedő vissza nem térítendő támogatás elnyerésére kiírt önfoglalkoztatási pályázat részletes ismertetése céljából a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya tájékoztató fórumot szervez.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. április 21. 8:50

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az 5000 Szolnok, Kossuth tér 5/a. címen működő kormányablakban 2018.május 03-án, az éves karbantartás miatt az ügyintézés 8.00 órától 13.00 óráig szünetel.

Az 5000 Szolnok, Ady Endre út 9. és a Széchenyi krt. 22. címen működő kormányablakok 2018. május 03-án a szokásos nyitva tartással, 8.00-18.00 óra között fogadják az ügyfeleket.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. április 21. 8:06

XIX. Szolnoki Kardiológiai Nap

A Szolnok Szívügyünk Alapítvány és a Hetényi Géza Kórház Tudományos Bizottságának közös szervezésében 19. alkalommal került sor a Szolnoki Kardiológiai Napra. A konferencián kardiológusok és háziorvosok vesznek részt, az előadók között mind a négy egyetem jeles képviselői jelen lesznek. A szekcióülések második napján dr. Kállai Mária kormánymegbízott és dr. Herczegh Béla kardiológus főorvos köszöntötte az előadókat és a résztvevőket.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. április 20. 16:10

A Jászság gazdasági helyzetéről rendeztek konferenciát

Tavaly hagyományteremtő szándékkal hozták létre az I. Jászsági gazdasági és fejlesztési konferenciát. A fórum közös gondolkodással és információcserével szeretné segíteni az országosan is jelentős gazdasági potenciált képviselő Jászság további sikeres fejlődését - mondta akkor Rédei István, a szervező Jászsági Menedzser Klub elnöke, a Co-op Start Zrt. elnök-vezérigazgatója. A második jászberényi rendezvényen a kormányt Lepsényi István a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára képviselte. A programon részt vett Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. április 16. 16:03

A holokauszt magyar áldozataira emlékeztek

A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja alkalmából kegyelettel emlékezik az ország a közel hatszázezer magyar, többségében zsidósága miatt üldözött és meggyilkolt áldozatra. A Holokauszt Magyarországi Áldozataira a 2000 óta emlékezünk, minden év április 16-án. Ezen a napon, 1944. április 16-án kezdődött meg Kárpátalján a zsidók gettókba zárása, majd deportálása. Szolnokon a megemlékezés mellett emlékkövet avattak az egykori gettó helyszínén. Az eseménye részt vett Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott, Szalay Ferenc polgármester és a magyar zsidóság képviseletében Heisler András, a Mazsihisz elnöke, valamint Feldmájer Péter, a Mazsihisz Közép-Magyarországi Területi Csoportjának elnöke.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. április 13. 10:40

Az egészségügyi szakdolgozók számíthatnak kormányzati támogatásra

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Szervezete az idén már 11. alkalommal hívta ünnepségre tagjait. A program keretében köszöntötték a pályán negyven éve dolgozókat, majd tudományos előadások hangzottak el. Az eseményen Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott, Kovács Sándor a megyei közgyűlés elnöke és dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő is részt vett.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. április 12. 15:04

„A vers az ember legforróbb vallomása a létről” - Megavers 10.

A korábbi évekhez hasonlóan, a Szolnok Televízió és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ szervezésében 10. alkalommal rendezték meg a Megavers Országos Televíziós Tehetségkutatót. A kerek évfordulót ünneplő rendezvény valamennyi munkatársát és a döntőbe jutott tizenegy versenyzőt a rendezvény fővédnökei közül dr. Kállai Mária köszöntötte a költészet napján.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. április 11. 9:16

Érettségi vizsgaelnöki továbbképzés

Az érettségi vizsgaelnököknek a tevékenységüket szabályozó rendelet értelmében kötelező évente egy alkalommal jogi-szakmai továbbképzésen részt venniük. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Hatósági és Oktatási Osztály által tartandó továbbképzés
időpontja: 2018. április 25. 14 óra
helyszíne: a Megyeháza Díszterme.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. április 5. 16:15

Civil szervezetek konferenciája

A JNSZ Megyei Civil Információs Centrum IX. alkalommal rendezte meg Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Konferenciát a megyeszékhelyen. A rendezvényen mintegy 90 civil szervezet képviseltette magát Szolnokról és a környező településekről. A konferenciát Fülöp Attila, az EMMI helyettes államtitkára nyitotta meg, a meghívottakat dr. Kállai Mária kormánymegbízott, az esemény fővédnöke, és Szalay Ferenc polgármester köszöntötte.