Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Kállai Mária

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 21. 16:07

Államalapító királyunkra emlékeztek a megyében is

Számtalan programmal várták a megyében az ünneplőket augusztus 20-án. Kisújszálláson a város újratelepülésének 300. évfordulója alkalmából városnapi programsorozat része volt a Magyarok Kenyere ünnep, melyen Dr. Kállai Mária is köszöntötte a résztvevőket. A kormánymegbízott a megyeszékhelyen szervezett rendezvényen méltatta az egyre sikeresebb Kárpát-medence kenyere programot, ahol az összefogásról, a határon inneni és túli magyarok összetartozásáról beszélt.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 15. 21:42

XXVII. Csángó Fesztivál Jászberényben

Augusztus második hetében ismét több tízezer ember fordult meg a XXVII. Csángó Fesztiválon Jászberényben. A Folklór Kulturális Közalapítványnak és a Jászság Népi Együttesnek maradéktalanul teljesült a célja: megtartani és továbbvinni a már jól működő, bevált programelemeket, ám kiegészíteni őket modernekkel, mint amilyen a látványos, moldvai és gyimesi motívumokat megjelenítő fényfestés volt a Déryné Rendezvényház homlokzatán.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 14. 14:03

MFB pont nyílt a megyeszékhelyen

MFB pont nyílt Szolnokon, az OTP Bank Szapáry úti fiókjában. Az átadási ünnepségen elhangzott; az összes elérhető hitel- és vissza nem térítendő forrással kombinált hiteltermék teljes értékesítési, hitelezési folyamatát elvégzik. A megyei kormányhivatal képviseletében dr. Berkó Attila főigazgató vett részt az eseményen.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 8. 11:51

Módosul a településképi rendelet megalkotásának határideje

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény végrehajtásával kapcsolatos önkormányzati feladatokról 2017. augusztus 8-án, immár harmadik alkalommal szervezett szakmai továbbképzést a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megye kormányhivatala és a két megye építész kamarája. A megyeházán tartott tájékoztatón a két megye polgármesterei, jegyzői, valamint főépítészek és építészek vettek részt. Dr. Kállai Mária kormánymegbízott megnyitója után Dr. Kása Róbert a Békés Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztályának főosztályvezetője köszöntötte a megjelenteket.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 4. 13:33

Meghosszabbították a III. fokú hőségriasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamit az Emberi Erőforrások Minisztériuma Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztályának szakmai ajánlását figyelembe véve az országos Tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan 2017. augusztus 01-jén (kedd) 00:00 órától 2017. augusztus 04-én (péntek) 24:00 óráig III. fokú hőségriasztást adott ki, amelyet 2017. augusztus 6-án 24:00-ig meghosszabbítottak.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 2. 16:12

Kitüntetések Szent Kristóf nap alkalmából

A nyugdíjbiztosítási ágazatban 1993 óta minden évben megrendezik a Szent Kristóf ünnepséget, amelynek keretében az ONYF szervezeti egységeinél, a kormányhivatalok és a járási hivatalok Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályainál kiemelkedő munkát végzők tevékenységét ismerik el. Idén a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatala Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának két munkatársa; Till Gáborné és Albertné Rimóczi Mónika vehetett át elismerést szakmai munkájáért. A kitüntetésben részesülő munkatársainknak dr. Bozó Andrea a Szolnoki Járási Hivatal vezetője is gratulált.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. július 31. 16:29

III. fokú hőségriasztás éjféltől

Az Országos Meterológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamit az Emberi Erőforrások Minisztériuma Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztályának szakmai ajánlását figyelembe véve az országos Tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan 2017. augusztus 01-jén (kedd) 00:00 órától 2017. augusztus 04-én (péntek) 24:00 óráig III. fokú hőségriasztást adott ki.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. július 28. 13:09

10 milliárd forintos munkahelyteremtő program indul a kkv-knak

Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. július 26. 14:45

Jelentkezés a 2017. október-novemberi érettségi vizsgákra

A 2017/2018. tanév október-novemberi érettségi vizsgáira 2017. augusztus 21. és szeptember 5. között lehet jelentkezni, közép- és emelt szinten egyaránt.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. július 25. 17:02

A kormány határozott célja a honvédség megerősítése

A kormány határozott célja, hogy megerősítse a Magyarország biztonságát garantáló honvédséget - közölte a honvédelmi miniszter, a nagyjavításból visszaérkezett Mi-17-es szállítóhelikopterek alkalmazásba vételi ünnepségén, amelyen részt vett dr. Berkó Attila főigazgató és dr. Bozó Andrea a Szolnoki Járási Hivatal vezetője is.