Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Berkó Attila

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 21. 15:59

Magyarország születésnapját ünnepeltük

Szent István királyunkra és az államalapításra emlékeztek megyeszerte. Arra a kiváló uralkodóra, aki képes volt előbbre látni koránál, s ezzel megmenteni a magyarságot és több mint 1000 év után is az általa lerakott alapokon nyugszik hazánk. Az ünnepségek mellett számtalan színes program várta a családokat az elmúlt három napban. Dr. Berkó Attila kormánymegbízott több rendezvényen is részt vett.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 16. 16:05

Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért díjakat adtak át a Megyeházán

Az államalapítás ünnepe - augusztus 20-a - alkalmából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat minden évben ”Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért” díjakat ad át. Az elismeréseket olyan személyek és közösségek kapják, akik munkájukkal, tevékenységükkel hozzájárulnak a megye dinamikus fejlődéséhez. A mai ünnepségen Piroska Miklós a Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi köszöntőt, majd átadták az elismeréseket. Az ünnepélyes díjátadót követően Urbán Ildikó igazgató mondott köszöntőt.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 15. 16:11

Elkészült a hős vadászpilóta, Ittebei Kiss József szobra

Májusban halálának 100. évfordulóján emlékeztek a légi harcban hősi halált halt Ittebei Kiss Józsefre, most pedig felavatták félalakos bronzszobrát. Az első világháború egyik legbátrabb pilótájának emléke előtt tisztelegtek, aki mindössze 22 évesen hunyt el. A nevét viselő helikopter bázison tartott ünnepségen megemlékeztek a hős katonáról, majd ünnepi beszédek, a szobor leleplezése és koszorúzás következett. Az eseményen dr. Bozó Andrea a Szolnoki Járási Hivatal vezetője vett részt.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 14. 11:52

V. Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórum Jászberényben

A gazdasági és kulturális együttműködés lehetőségeiről, a határokon túl élő magyarok nemzeti identitásának megőrzéséről és a család, valamint az üzleti-szféra anyanyelv-ápolásban betöltött szerepéről egyeztettek Kárpát-medencei vállalkozók és kulturális szakemberek Jászberényben. Az ötödik alkalommal megrendezett Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórum már az előző években is több sikert ért el, a többi között Erdélyben és felvidéken is működnek már jászsági vállalkozókkal közösen létrehozott munkahelyek – hangzott el a konferencián, amelyen hivatalunkat dr. Dobos Róbert, a Jászberényi Járási Hivatal vezetője képviselte.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 14. 11:43

Megújult a 46-os főút közel 2 km-es, mezőtúri belterületi szakasza

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2018-ban 11,348 milliárd forintot fordíthat útfelújításra amelyből a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 2,517 milliárd forintot, míg Magyarország Kormánya 8,831 milliárd forint forrást biztosít. A projekt újabb mérföldkőhöz érkezett, ezúttal a 46-os főút közel 2 km-es, mezőtúri belterületi szakasza újult meg.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 10. 14:36

Megkezdődött a katonai ejtőernyős világbajnokság Szolnokon

Világbajnokság kezdődött a megyeszékhelyen. A 42. katonai ejtőernyős világbajnokságot az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison rendezik meg tíz napon át. A mai ünnepi megnyitó a versenyző 38 ország kiemelkedő teljesítményt elért ejtőernyőseinek felvonulásával indult. A házigazda Szolnok város nevében Szalay Ferenc polgármester mondott köszöntőt. A kormányhivatal képviseletében Urbán Ildikó igazgató vett részt a nem mindennapi verseny megnyitóján.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 9. 16:03

Újabb útszakasz készült el; átadták az Öcsödöt Martfűvel összekötő utat

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása történik. Ebből idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 42 kilométernyi út felújítása valósul meg európai uniós forrásból. A projekt keretében a megye több településén közlekedhetnek már a megújult utakon. Tegnap újabb útszakaszt vehetnek birtokba az autóval közlekedők; ezúttal az Öcsödöt Martfűvel összekötő útszakaszt adták át. Az átadási ünnepségen Dorogi Attila főosztályvezető vett részt a kormányhivatal képviseletében.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 8. 16:10

Tuzson Bence: Valódi közszolgálatot építünk, a hivatalainknak segítenie és nem gáncsolnia kell az embereket

Személyes feladatomnak tekintem, hogy a rossz és fölöslegesen hosszadalmas eljárásokat kiiktassuk. Szolgáltató államot építünk, amelynek egyetlen feladata, hogy az embereket szolgálja, de a közösség érdekében létrejött szabályokat következetesen betartassa – mondta a PestiSrácok.hu-nak adott nagyinterjúban Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára arra a felvetésünkre, hogy az emberek ma még sokszor útonállóként, kerékkötőként tekintenek a hivatalnokokra, akik újabb és újabb kötelezettségekkel egrecíroztatják a törekvő polgárokat, vállalkozókat.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 7. 18:37

Ismét hőségriadót rendelt el az országos tisztifőorvos


Az ország egész területére vonatkozó másodfokú hőségriasztás ismételt elrendeléséről döntött az EMMI Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkársága. A hőségriadó 2018. augusztus 7-én éjféltől augusztus 10-e éjfélig érvényes.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 6. 16:29

Japán koncert a megyeszékhelyen

35 évvel ezelőtt került kapcsolatba a Tisza-parti és távol-keleti város, az évtizedek során egyre szorosabbra fűződtek a szálak a két település között. A jubileum megünneplésére több mint harmincfős japán csoport érkezett Szolnokra. A városháza dísztermében tartott eseményen részt vett Sato Kuni, Japán magyarországi nagykövete, Hiroki Tokita, Yuza és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. A megyei kormányhivatal képviseletében dr. Bozó Andrea a Szolnoki Járási Hivatal vezetője vett részt a különleges ünnepségen.