Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Kállai Mária

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. december 14. 15:47

Együttműködés a megye tankerületi központjai, szakképzési centrumai és az egyetem között

Együttműködési megállapodást kötöttek Szolnokon a hallgatói és munkaerő-utánpótlás biztosítása érdekében Jász-Nagykun-Szolnok Megye Tankerületi Központjai és Szakképzési Centrumai, valamint a Neumann János Egyetem, a Gazdálkodási, valamint a Pedagógusképző Kara. Az eseményen részt vett Dr. Kállai Mária kormánymegbízott is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. december 14. 15:39

Újabb fejlesztés valósult meg Kuncsorbán

A Területi- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával megújult Kuncsorbán a Szociális Alapellátási Központ. A tiszazugi településen már több alkalommal sikeresen pályáztak európai uniós forrásokra, melynek eredményeként felújíthatták közintézményeiket. Az átadó ünnepségen részt vett Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. december 12. 16:07

Soros ülését tartotta a Megyei Államigazgatási Kollégium

A 2018. január 1-jén hatályba lépő Általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvényről tartott tájékoztatót a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Államigazgatási Kollégium 2017. évi soros ülésén dr. Horváth Tamás, a Miniszterelnökség Hatósági Szakigazgatási Főosztályának vezetője. A rendezvényen a Megyei Államigazgatási Kollégium tagjai és állandó meghívottjai vettek részt, akiket dr. Berkó Attila főigazgató köszöntött a kormányhivatal nevében.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. december 12. 9:17

Cukorbetegek egyesületi karácsonya

Évadzáró karácsonyi ünnepségét tartotta meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Cukorbetegek Egyesülete, melyen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szalay Ferenc polgármester is részt vett. Az egyesület elnökének, Dr. Vadászné Dr. Kazi Zsuzsannának a beszámolóját ünnepi műsor, majd kötetlen beszélgetés és vacsora követte.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. december 11. 16:01

Szolnok az elsők között mondott igent a környezettudatos közlekedésre

Mától csendesebb, gazdaságosabb és zöldebb autókkal járnak a szolnoki polgármesteri hivatal munkatársai a hivatali ügyintézésük során. Az alföldi város csatlakozott először az E.ON E-flotta elnevezésű programjához, mely a jövőről felelősségteljesen gondolkodó magyarországi városok számára kínál kulcsrakész megoldást az elektromos autózás élményének kiterjesztésére, a környezetkímélő közlekedés népszerűsítésére és a költséghatékony városüzemeltetésre. A RepTárban tartott átadó ünnepségen részt vett Dr. Kállai Mária kormánymegbízott is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. december 11. 15:22

Öt éves az „Én is vagyok” Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete

Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete 2012. év őszén alakult meg Szolnokon, melynek célcsoportja a megyében élő súlyosan,- és halmozottan mozgásfogyatékos gyermekeket nevelő családok, mozgásfogyatékos fiatalok, felnőttek, valamint az időskorúak. Ötéves fennállásukra szakmai nappal és meghitt karácsonyi ünnepséggel emlékeztek. A programon részt vett Dr. Kállai Mária kormánymegbízott is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. december 11. 15:19

„Alkoss szabadon” –diákok alkotásait állították ki

A Szolnok Városi Diákok Tanácsa nagyszerű gondolata valósult most meg az „Alkoss szabadon” című kiállítás megszervezésével. A program célja, hogy minden bemutatkozó témától, formától függetlenül mutassa meg az általa legjobbnak ítélt alkotását az érdeklődők előtt. Az első alkalommal meghirdetett kiállításra 41 alkotás érkezett. A tárlatot Dr. Kállai Mária kormánymegbízott nyitotta meg.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. december 8. 13:45

Karácsonyi Jótékonysági Sütivásár

Idén első alkalommal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karácsonyi Jótékonysági Sütivásárra várta a jó célért adakozni kész hivatali munkatársakat, városlakókat. A vásár sajtótájékoztatóján Dr. Kállai Mária és Kovács Sándor tájékoztatta a résztvevőket.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. december 8. 9:37

Elismerték példaértékű munkájukat

Idén is sor került a jól tanuló és a közösség számára példaértékű tevékenységet végző hátrányos- vagy halmozottan hátrányos helyzetű diákok munkájának elismerésére. A városháza dísztermében Szalay Ferenc polgármester 65 diáknak fejezte ki elismerését. A szolnoki általános- és középiskolások köszöntésén Dr. Kállai Mária kormánymegbízott is részt vett.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. december 5. 15:59

Sajtóközlemény Jász-Nagykun-Szolnok megye influenza helyzetéről

MÉG ÉRDEMES INFLUENZA ELLEN OLTAKOZNI

Az influenza elleni oltásoknak az a célja elsősorban, hogy egyéni védelmet nyújtsanak azoknak a személyeknek, akiknél egy esetleges influenzafertőzés alapbetegségük vagy életkoruk miatt súlyos lefolyású lehet.