Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Kállai Mária

kormánymegbízott

Vezető hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. május 24. 11:16

Szakmai továbbképzés a Megyeházán

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény végrehajtását elindító szakmai továbbképzést tartottak Szolnokon, a Megyeháza dísztermében. A megye településeinek vezetői és építész szakemberei számára megtartott szakmai tanácskozást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Építészek Kamarája szervezte közösen, az esemény szakmai tartalmát pedig a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága biztosította.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. május 22. 16:19

Ismét volt Szeretethíd

Közel nyolcvan résztvevővel, idén is csatlakozott a megyeszékhely a Szeretethíd elnevezésű Kárpát-medencei Önkéntes Napok programsorozathoz. A megnyitó ünnepségen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott mondott köszöntőt, majd a részt vevő csapatok önkéntes tevékenységet végeztek együtt, egymásért, a helyi közösségekért, településükért és környezetükért.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. május 22. 15:33

Országos Dalverseny Szolnokon

Az elmúlt hétvégén a dal kapott kitüntető helyet a megyeszékhely zenei életében. Kilencedik alkalommal rendezték meg a magyar zenei élet egyik kiemelkedő egyéniségéről, a zeneszerző és karmester Ádám Jenőről elnevezett országos dalversenyt. A háromévente megszervezett verseny elismert zenei rendezvénnyé vált az évek folyamán. A megmérettetésen az alap- és középfokú művészetoktatási intézmények magánének szakos növendékei mutathatták meg tudásukat. A versenyt Dr. Kállai Mária kormánymegbízott nyitotta meg.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. május 22. 11:44

XIII. Kormánytisztviselői Véradó Hét

Ismét lesz Kormánytisztviselői Véradó Hét. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is várunk minden kedves segíteni vágyót a minisztériumokban, kormányhivatalokban. Szolnokon június 13-án kedden lesz lehetőség véradásra. Az idei évben nemcsak a kormányhivatali munkatársainkat, de hozzátartozóikat, ismerőseiket is várjuk, hogy vért adjanak, és ezzel életet mentsenek.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. május 19. 13:51

Munkásszállások kialakítása” központi munkaerőpiaci program

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2017. május 17-én megjelentette a „Munkásszállások kialakítása” központi munkaerőpiaci programot a 23/2017. (II.3.) Korm. rendelet alapján. A program keretében önkormányzatok vagy azok társulásai számára nyújtható támogatás munkásszállások építéséhez, illetve kialakításához.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. május 16. 11:35

"Közgyűjteményi adatbázisok a tudomány és az oktatás szolgálatában"

„Közgyűjteményi adatbázisok a tudomány és az oktatás szolgálatában" címmel rendeztek konferenciát a szolnoki Verseghy Ferenc Megyei Könyvtárban. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, majd szakmai előadások következtek. A tanácskozáson a résztvevők megismerhették a Hungaricana közgyűjteményi portált, hallhattak a közgyűjteményi adatbázisokról és online tartalmak felhasználásáról az oktatásban, de bemutatkozott a múzeum és a megyei levéltár is.