Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Berkó Attila

kormánymegbízott

Vezető hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2019. január 28. 11:00

Érettségi vizsgaelnöki és emelt szinten javító szaktanári, vizsgáztatói feladatot vállaló pedagógusok figyelmébe

A 2019. évi május-júniusi érettségi vizsgaelnöki és vizsgáztatói visszajelző rendszer – DARI – 2019. január 23-tól elérhető a https://dari.oktatas.hu oldalon.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2019. február 20. 14:20

Emelkedett a szállópor-koncentráció a megyeszékhelyen

A legfrissebb mérések szerint Szolnokon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket a szállópor koncentrációja. A légzőszervi betegségben szenvedők, az idősek és a gyerekek lehetőség szerint kerüljék a szabadban tartózkodást és az aktív testmozgást. Pénteken a megerősödő, helyenként viharossá fokozódó északkeleti szél hatására várhatóan határozottan javulni fog a levegő minősége.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2019. február 20. 14:29

Eddig soha nem látott Munkácsy tanulmányt mutattak be

Munkácsy Mihály korábban még nem látott, Az énekes című alkotását mutatták be kedden, a Szolnoki Galériában. A Mozart halála nevű festményhez készült tanulmányt - Pákh Imre, műgyűjtő jóvoltából - a Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából rendezett programsorozaton avatták fel.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2019. február 20. 13:53

Tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma

Jelentősen csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében. 1392-en keresték fel háziorvosukat influenzás panasszal, ami 44 százalékkal kevesebb az egy héttel korábbihoz viszonyítva.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2019. február 15. 16:05

Támogatói szerződés a Kormányhivatal és a Jászmetál-2000 Kft. között

Támogatási szerződést kötött egymással a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatal és a Jászmetál-2000 Kft. A megállapodást Dr. Berkó Attila kormánymegbízott, és László Attila, a cég ügyvezetője írta alá. A foglalkoztatás javítására kiírt kormányzati támogatási projekten 9 cég nyert el támogatást a megyében, ebből a Jászmetál 15 millió 600 ezer forintos támogatásban részesült.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2019. február 15. 16:00

Diplomaosztó a Neumann János Egyetem Gazdálkodási Karán

Megtartotta a 2018-2019-es őszi félévben végzett hallgatók diplomaosztóját a Neumann János Egyetem, szolnoki képzési helyén. Az őszi szemeszterben az egyetem gazdálkodási, kertészeti és vidékfejlesztési, valamint műszaki-informatikai képzésén 84 hallgató tett sikeres záróvizsgát.