Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Kállai Mária

kormánymegbízott

Vezető hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. december 6. 16:30

Nehéz körülmények között, de nagyszerűen teljesítő fiatalokat köszöntöttek a megyeszékhelyen

Az ebben az évben példaértékű tanulmányi-, sport és közösségi teljesítményt nyújtó, - szociális körülményeik alapján rászoruló - Szolnok általános-, és középfokú oktatási intézményeiben tanuló gyerekek teljesítményét ismerték el a városházán. A diákokat Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szabó István alpolgármester köszöntötte.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. december 2. 8:30

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal illetékességi területén működő Kormányablakok a 2016. december 19. és 2017. január 2. közötti időszakban megváltozott ügyfélfogadási rend szerint végzi munkájukat.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. december 1. 16:13

FELHÍVÁS- mezei pocok elleni védekezésre

2016 őszére Jász-Nagykun-Szolnok megyében tömegesen felszaporodott a mezei pocok. A mezei rágcsáló jelenleg nagy veszélyt jelent az évelő mezőgazdasági és kertészeti kultúrákra, valamint az őszi vetésű szántóföldi növényekre, továbbá áttelelésük esetén veszélyt jelent a majdani tavaszi vetésű kultúrákra. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal mint élelmiszerlánc-felügyeleti szerv mezei pocok elleni védekezésre hívja fel a megye mezőgazdasági termelőit, földtulajdonosait, földkezelőit, valamennyi víztársulatot, erdőbirtokost, egyéb földhasználót, vonalas létesítmények kezelőit.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. december 1. 16:10

Tovább csökkentenék a munkanélküliséget

Első ülését tartotta a Megyei Paktumszervezet. A projekt 2020 februárjáig tart, célja a foglalkoztatás ösztönzése, az álláskeresők munkához juttatása a megyében. A tervek szerint pedig a legvégére 3.000 ember vesz részt a munkaerő-piaci programban. A munkanélkülieknek képzéseket kínálnak, majd álláslehetőséget is a megyebéli cégeknél – hangzott el az eseményen. A résztvevőket Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Kovács Sándor, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei közgyűlés elnöke köszöntötte, majd szakmai előadások hangzottak el.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. december 1. 16:08

Adventi ajándék a szolnoki közszolgáltatóknak: Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása

Különleges előadásra került sor a Szolgáltató Város® Szolgáltató Szolnok projekt keretében a megyeszékhelyen. Prof. Dr. Bagdy Emőke a magyar klinikai pszichológia egyik legjelentősebb alkotó személyisége „Életerő-gerjesztők” címmel tartott előadást a projektben részt vevő szervezetek képviselői számára az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, ahol Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, a Szolgáltató Város® kohéziós és integráló partnere is köszöntötte a több, mint 400 résztvevőt.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. november 29. 16:25

SZIP Konzultáció a hazai szélessáv fejlesztésekről

A hazai szélessáv fejlesztésekről szóló konzultációt tartottak a Szupergyors Internet Program keretében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalban. Az eseményen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket, majd szakmai előadások hangzottak el a témában.