Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Kállai Mária

kormánymegbízott

Vezető hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. október 24. 16:28

„A hétköznapok biztonsága nem magától értetődő dolog”

„A hétköznapok biztonsága nem magától értetődő dolog” A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottság Komplex Védelmi Igazgatási Gyakorlata zajlott Szolnokon. A Megyei Védelmi Bizottság történetében még nem volt olyan összetett, sok szervezetet megmozgató gyakorlat, mint amilyenre október közepén invitálták a társszerveket, az MVB tagokat, állandó meghívottakat, a települési vezetőket, és az érdeklődőket. A két helyszínen, több száz ember bevonásával megrendezett gyakorlat háborús konfliktust idézett, amelybe a természet tényezői is beleszóltak.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. október 24. 16:20

56 hőseire emlékeztek megyeszerte

Megyeszerte békésen és méltóságteljesen emlékeztek a hatvan évvel ezelőtti forradalomra és szabadságharcra. Szolnokon kora délután több helyszínen koszorúzással emlékeztek, majd a ’56-osok terén rendezték meg a városi ünnepséget, melyen a kormányhivatal is képviseltette magát. Dr. Kállai Mária kormánymegbízott a martfűi rendezvényen mondott ünnepi beszédet, majd a szolnoki színházban rendezett ünnepi előadáson vett részt.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. október 21. 14:00

„Köszönjük Neked!” Szolnokon

Hazánkban - a KSH adatai szerint - a munkavállalók 70 százaléka végez fizikai munkát, ennek ellenére nő a hiányszakmák száma. A szakgimnáziumi férőhelyek fele üresen maradt, így a szakember pótlás sem megoldott. A pékszövetség a napokban jelentette be: 2-3ezer pékre volna szükség ahhoz, hogy a kenyér ára ne emelkedjen a szakember hiány miatt. Mindezekről a "Köszönjük neked" kampány szolnoki állomásán, a kampányt szervező csoport ügyvezetője beszélt. Vidó Csilla kifejtette: akciójuk során megkérték a cégeket, hogy válasszanak ki olyan munkavállalót, akik a cég arcai lehetnek. A róluk készült fénykép hirdeti, mennyire nagy szükség van a munkájukra. A Megyeházán megrendezett eseményen dr. Berkó Attila főigazgató is jelen volt.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. október 21. 13:24

Megkezdődtek az 56-os megemlékezések

Idén ünnepeljük az 1956. október 23-án kitört forradalom és szabadságharc 60. évfordulóját. Ez alkalomból az elkövetkező napokban megyeszerte tartanak gyertyagyújtással egybekötött koszorúzásokat, valamint ünnepi műsorokkal, kiállításokkal, hangversennyel és filmvetítéssel is megemlékeznek a hősökről. Az eseménysorozaton a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal is képviseltette magát.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. október 20. 14:33

Kiemelt beruházókkal egyeztettek a Megyeházán

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánított Jász-Nagykun-Szolnok megyei beruházások vezetőinek és az érintett települési önkormányzatok képviselőinek tartottak szakmai egyeztetést a Megyeházán a megyei foglalkoztatási paktummal kapcsolatban. Az eseményen jelen volt többek között a kormányhivatal képviseletében Urbán Ildikó igazgató és dr. Németh Mónika, a Foglalkoztatási Főosztály vezetője, valamint dr. Bene Ildikó megyei fejlesztési biztos és Kovács Sándor a megyei közgyűlés elnöke is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. október 20. 10:36

Szakmai egyeztetést tartott a Foglalkoztatási Főosztály

A Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal alkotta konzorcium a közelmúltban írta alá a TOP-6.8.2-15 kódszámú pályázati konstrukció keretében benyújtott „Együttműködés Szolnok gazdaságának fejlesztéséért és a Szolnoki munkahelyekért”című projekt támogatási szerződését. Az aláírást követő szakmai egyeztetésen Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának, a Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának és a Szolnoki Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának munkatársai vitatták meg a projekt indításával kapcsolatos teendőket, feladatokat. Az egyeztetésen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket.