Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Berkó Attila

kormánymegbízott

Vezető hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. július 25. 16:05

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Szolnoki Járási Hivatal, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály járási hivatalokhoz kihelyezett ügyfélszolgálatain – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – a nyugdíjbiztosítási feladatok tekintetében 2018. év augusztus hónapban az ügyfélfogadás szünetel.

Szíves megértésüket köszönjük!

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. július 31. 13:58

Jelentkezés a 2018. október-novemberi érettségi vizsgákra

A 2018/2019. tanév október-novemberi érettségi vizsgáira 2018. augusztus 22. és szeptember 5. között lehet jelentkezni, közép- és emelt szinten egyaránt.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 16. 16:05

Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért díjakat adtak át a Megyeházán

Az államalapítás ünnepe - augusztus 20-a - alkalmából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat minden évben ”Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért” díjakat ad át. Az elismeréseket olyan személyek és közösségek kapják, akik munkájukkal, tevékenységükkel hozzájárulnak a megye dinamikus fejlődéséhez. A mai ünnepségen Piroska Miklós a Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi köszöntőt, majd átadták az elismeréseket. Az ünnepélyes díjátadót követően Urbán Ildikó igazgató mondott köszöntőt.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 15. 16:11

Elkészült a hős vadászpilóta, Ittebei Kiss József szobra

Májusban halálának 100. évfordulóján emlékeztek a légi harcban hősi halált halt Ittebei Kiss Józsefre, most pedig felavatták félalakos bronzszobrát. Az első világháború egyik legbátrabb pilótájának emléke előtt tisztelegtek, aki mindössze 22 évesen hunyt el. A nevét viselő helikopter bázison tartott ünnepségen megemlékeztek a hős katonáról, majd ünnepi beszédek, a szobor leleplezése és koszorúzás következett. Az eseményen dr. Bozó Andrea a Szolnoki Járási Hivatal vezetője vett részt.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 14. 11:52

V. Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórum Jászberényben

A gazdasági és kulturális együttműködés lehetőségeiről, a határokon túl élő magyarok nemzeti identitásának megőrzéséről és a család, valamint az üzleti-szféra anyanyelv-ápolásban betöltött szerepéről egyeztettek Kárpát-medencei vállalkozók és kulturális szakemberek Jászberényben. Az ötödik alkalommal megrendezett Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórum már az előző években is több sikert ért el, a többi között Erdélyben és felvidéken is működnek már jászsági vállalkozókkal közösen létrehozott munkahelyek – hangzott el a konferencián, amelyen hivatalunkat dr. Dobos Róbert, a Jászberényi Járási Hivatal vezetője képviselte.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 14. 11:43

Megújult a 46-os főút közel 2 km-es, mezőtúri belterületi szakasza

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2018-ban 11,348 milliárd forintot fordíthat útfelújításra amelyből a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 2,517 milliárd forintot, míg Magyarország Kormánya 8,831 milliárd forint forrást biztosít. A projekt újabb mérföldkőhöz érkezett, ezúttal a 46-os főút közel 2 km-es, mezőtúri belterületi szakasza újult meg.