Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Kállai Mária

kormánymegbízott

Vezető hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 29. 14:22

Állásbörze és toborzó nap álláskeresőknek Törökszentmiklóson

A Törökszentmiklósi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya sikeres, nagy érdeklődéssel kísért rendezvényt tartott a térség álláskeresőinek. A média érdeklődését is felkeltő rendezvényt Rácz Péter hivatalvezető-helyettes nyitotta meg. Az állásbörze keretében 14 munkáltató állásajánlataiból választhattak az érdeklődők.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 29. 11:08

Tájékoztató ügyfélfogadás szüneteléséről

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az áramhálózatot érintő karbantartási munkálatok miatt, 2016. október 15-én (szombaton) 8:00 és 17:00 között a Karcagi Járási Hivatal épületében (5300 Karcag, Kossuth tér 1.), az áramszolgáltatás szünetel.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 29. 10:33

Tájékoztatás - Népszavazás 2016.

2016.október 2-án országos népszavazás lesz Magyarországon. A szavazókörökben reggel 6 és 19 óra között van lehetőség a szavazatok leadására. A megjelentek csak érvényes személyazonosításra alkalmas okmány és lakcímkártya bemutatásával tudnak voksolni. Az érvényes szavazat leadásának elősegítése érdekében valamennyi Kormányablak és Okmányiroda október elsején szombaton, illetve a szavazás napján, október másodikán vasárnap reggel 8 órától délután 16 óráig ügyeletet tart abból a célból, hogy az állampolgárok ideiglenes személyi azonosító igazolványt kapjanak, illetve elveszett lakcímkártyájukat pótolják.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 27. 10:52

A közfoglalkoztatás lehetőséget adott a kiúttalan embereknek

A közfoglalkoztatás a kiúttalan, jövőtlen embereknek adott lehetőséget, hogy hasznosnak érezhessék magukat és kapcsolódni tudjanak a saját közegük mindennapi életébe - erről Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára beszélt a II. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás megnyitóján a Vajdahunyad várban. A kétnapos rendezvényen 130 kiállító mutatta be a megvalósult közfoglalkoztatási programok eredményeit. Jász-Nagykun-Szolnok megyét mintegy 9 kiállító képviselte.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 27. 10:50

2016. október 1. napjától azok is kezdeményezhetik az adósságrendezési eljárást, akiknek a lakhatásul szolgáló ingatlana nincs közvetlen veszélyben

A természetes személyek adósságrendezési eljárásának jogintézménye lépcsőzetesen került bevezetésre a hazai jogrendbe. Az első, átmeneti időszakban csak azok kezdeményezhetnek adósságrendezési eljárás, akiknek a lakhatásul szolgáló ingatlana közvetlen veszélyben van.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 26. 14:53

Átadták a Siloám Konferencia-és Gyógyászati Központot Kunhegyesen

Átadták a Siloám Konferencia-és Gyógyászati Központot Kunhegyesen. Az avató ünnepségen - amelyen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Kovács Sándor a megyei közgyűlés elnöke is jelen volt - beszédet mondott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is. A Kunhegyesi Református Egyházközség tulajdonában lévő központ mintegy 450 millió forintból valósult meg. Ez a beruházás növeli a Tisza-tó vonzerejét; kedvezően hat a falusi vendéglátásra, a turizmusra; élénkíti a régió gazdaságát, ezáltal bővíti a foglalkoztatást – hangzott el az eseményen.