Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Kállai Mária

kormánymegbízott

Vezető hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. január 26. 11:54

Érettségi vizsgaelnöki és emelt szinten javító szaktanári, vizsgáztatói feladatot vállaló pedagógusok figyelmébe

A 2017. évi május-júniusi érettségi vizsgaelnöki és vizsgáztatói visszajelző rendszer – DARI – már elérhető a https://dari.oktatas.hu oldalon.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 22. 16:37

Ápolók Napja- nőtt az ápolók erkölcsi és anyagi megbecsülése

A Magyar Országgyűlés, a Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezését követően 2014-ben február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját a Magyar Ápolók Napjának nyilvánította. Hagyományosan e napon tüntetik ki a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó szakdolgozókat. Az idei alkalom különlegessége, hogy születésének 200. évfordulója apropóján 2017 egyben Kossuth Zsuzsanna emlékév is. Az ünnepségen Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott is köszöntötte a résztvevőket.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 22. 16:04

Együttműködés a foglalkoztatás javításáért

A TOP-6.-8.-2 -15 Helyi Foglalkoztatási Együttműködések Szolnok megyei jogú város területén és térségében program keretében partnerségi találkozót szerveztek a városházán. Az eseményen részt vett Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, dr. Bozó Andrea járási hivatalvezető és dr. Németh Mónika főosztályvezető is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 22. 15:45

Eredményesen zárult az ifjúsági garancia rendszer első két éve

A Nemzetgazdasági Minisztériumban Ifjúsági Garancia szakmai konferenciáját rendeztek, amelyen értékeltek az elért eredményeket. Az ifjúsági garancia rendszer eredményei már az első két évet követően látványosak, így a nem dolgozó, nem tanuló 25 év alatti fiatalok aránya a 2014-es 13,6 százalékról már 2015-re 11,6 százalékra csökkent, a 2016 harmadik negyedévi adatok pedig szintén régóta nem látott kedvező munkanélküliségi és foglalkoztatási értéket mutatnak - mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 21. 15:52

Sajtóközlemény Jász-Nagykun-Szolnok megye influenza helyzetéről 2017. február 21.

Folyamatosan csökken az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma – az előző héthez képest 41%-kal.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. február 21. 8:37

5,3 milliárd forintból bővíti szolnoki gyárát az F. Segura

Mintegy 5,3 milliárd forintból bővíti szolnoki gyárát az F. Segura Hungária Kft., a kormány 680 millió forint támogatást nyújt a spanyol járműipari alkatrészgyártó újabb fejlesztéséhez - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
A beruházással 100 új munkahely jön létre, a gyár területe a bővítéssel 2,5 szeresére, 25 ezer négyzetméterre nő. A Segura számos autómárka - például az Audi, a Mercedes, a BMW, a Porsche - számára gyárt motorhoz és autókarosszéria-elemekhez tartozó fém alkatrészeket, első külföldi termelőüzemét Szolnokon hozta létre - ismertette Szijjártó Péter.