Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Berkó Attila

kormánymegbízott

Vezető hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. november 12. 11:26

Munkáltatói Fórumot tartottak Mezőtúron

Munkáltatói Fórumot rendezett a Mezőtúri Járási Hivatal a járás székhelyén. A rendezvény keretében az álláskeresők közvetlenül is tapasztalatokat szereztek a felkínált munkákról, a körülményekről, az elvárásokról és nem utolsó sorban a bérekről. A fórumon - amelyen dr. Berkó Attila kormánymegbízott mondott köszöntőt - 17 kiállító várta az érdeklődőket. A program eredményességét jelzi, hogy száznál is több munkavállaló élt a lehetőséggel és jelentkezett a térség kiállítói által meghirdetett állásra.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. november 9. 14:19

Befejeződött a kormányhivatal épületenergetikai fejlesztése

A 2020-ig tartó európai uniós költségvetési ciklusban 1100 milliárd forintot biztosít a KEHOP, azaz a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program a különböző fejlesztésekre. Ebből a keretből 20 milliárd forintot fordíthatnak a kormányhivatalok összesen 237 épület energiahatékonyságát szolgáló felújítására. A pályázat keretében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal a 1,2 milliárd forintos európai uniós támogatásból a megye 5 településének 10 helyszínén végezhetett el fejlesztést. A projektzáró rendezvényen részt vett Nagy Zoltán európai uniós fejlesztések végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. november 7. 15:15

Elismerték az önkormányzati közfoglalkoztatási programokat

Sikeres a kormány közfoglalkoztatási politikája, mind a közfoglalkoztató önkormányzatok, mind a társadalom, mind a munkavállaló számára - jelentette ki a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára. Pogácsás Tibor hangsúlyozta: a társadalom számára azért hasznos a program, mert azon keresztül minden család érezheti, hogy a boldoguláshoz szükséges a munka, a munkaerőpiacról kiszorulók pedig újra közösségben élhetik meg mindennapjaikat.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. november 7. 15:13

Munkáltatói fórumot szervezett a járási hivatal

A rendezvény elsődleges célkitűzése volt, hogy a hivatal a Szolnok járás területén tevékenykedő mikro –kis- és középvállalkozásokkal kialakított kapcsolatot szorosabbá tegye, új együttműködési formákat alakításon ki, valamint eredményesebbé tegye a munkáltatókkal való kapcsolattartást.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. november 6. 15:49

„Munkásszállások kialakítása” központi munkaerőpiaci program

A korábbinál is kedvezőbb feltételekkel pályázhatnak helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint ezek tulajdonában álló gazdasági társaságok munkásszállók építésére, felújítására. Varga Mihály miniszter úr a 2018. október 10-én kiadott miniszteri döntésében rendelkezett a „Munkásszállások kialakítása” központi munkaerőpiaci program ismételt indításáról, melyre országosan 5 milliárd forint áll rendelkezésre.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. november 6. 10:45

Tíz kérdést tartalmaz a családügyi nemzeti konzultáció, amelynek postázását már megkezdték

Indul a gyermekes családok támogatásáról és védelméről szóló nemzeti konzultáció, a posta megkezdi a kérdőívek kézbesítését - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.