Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Kállai Mária

kormánymegbízott

Vezető hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. június 22. 15:30

Együttműködési megállapodást kötött a kormányhivatal a vállalkozások tevékenységének segítése érdekében

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kiemelt feladatának tekinti a vállalkozások tevékenységének segítését. Az évek során kialakított jó együttműködésnek köszönhetően a társhatóságok is partnerek ebben a munkában. A megyei Kormányhivatal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával és Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy ennek mentén a vállalkozások és gazdálkodók versenyképessége növekedjen. A megállapodást igazoló dokumentum aláírása folytatása és egyben kezdete is a két szervezettel való eddigi jól működő munkakapcsolatnak.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. június 22. 15:51

Tovább bővül a megyei kormányhivatal energiatakarékos épületeinek száma

A területi közigazgatás átalakítása során célként fogalmazódott meg a kormányhivatalok takarékos és hatékony működésének megteremtése. Az elmúlt években pályázati segítséggel 617 millió Ft támogatás révén hat épület energiahatékonysági fejlesztése fejeződött be. Ebben az új európai uniós ciklusban újabb források állnak rendelkezésre. A megyei kormányhivatal 1,2 milliárd forintos támogatásból a megye 5 településének 10 helyszínén végezhet el energiahatékonysági fejlesztést. Az első két épület korszerűsítése befejeződött, melyeket ünnepség keretében adtak át.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. június 22. 15:09

Rákóczifalva fogyasztóbarát település lett

Rákóczifalván ünnepség keretében adták át a fogyasztóbarát település címet. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz benyújtott pályázaton sikeresen szerepelt a megyebeli kisváros. Az eseményen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályának vezetője, dr. Lipták Gergely vett részt.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. június 22. 14:57

Piacképes szakokkal várja a jövőben is a hallgatókat a Pallasz Athéné Egyetem

A Pallasz Athéné Egyetem szolnoki Gazdálkodási Karán Dr. Ailer Piroska rektor, Finta Zita kancellár, Dr. Fülöp Tamás mb. rektorhelyettes és Dr. Lakatos Vilmos mb. dékán sajtótájékoztatót tartott a felsőoktatási intézmény aktualitásairól és a szolnoki Gazdálkodási Kar helyzetéről. A tájékozatón részt vett Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott és Szalay Ferenc a megyeszékhely polgármestere is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. június 22. 12:51

II. fokú hőségriasztás az ország egész területén

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján fokozódik a nappali felmelegedés a hét végére. Az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár II. fokú hőségriasztást adott ki 2017. június 22. csütörtök 00:00 órától 2017. június 26. hétfő 24:00 óráig.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. június 21. 15:36

Társadalmi halőri és halászati őri tanfolyam és vizsga - július

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Földművelésügyi Osztálya júliusban tanfolyamot szervez halászati őrök és társadalmi halőrök számára.