Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Berkó Attila

kormánymegbízott

Vezető hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 20. 15:04

Kórházi Est a Megyeházán - fókuszban a mellkas sebészet

53. alkalommal tartotta meg a Hetényi Géza Kórház- és Rendelőintézet a nagy múltú tudományos konferenciáját, amelyen ezúttal a mellkas sebészet került fókuszba. A Kórházi Estet Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott és Fehér Petra a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg, majd a kórház vezetése nevében dr. Lippai Norbert mb. főigazgató köszöntötte a résztvevőket. A tanácskozás színvonalas szakmai előadásokkal zárult.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 18. 15:49

Levéltári Nap a Megyeházán

A Megyeháza dísztermében tartotta meg ünnepi programját a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára. A Levéltári Napon Pro Archivo díjakat adtak át, majd előadások hangoztak el, amelyben a helytörténeti kutatások újabb eredményeit mutatták be. A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Berkó Attila kormánymegbízott és dr. Csoór György, a megyei közgyűlés társadalmi alelnöke is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 17. 15:37

A megye is képviseltette magát az Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon

A IV. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásárt szeptember 14-én és 15-én rendezték meg Budapesten. A rendezvényen az értékteremtő közfoglalkoztatás eredményeivel, jó gyakorlataival ismerkedhettek meg az érdeklődők. A Millenáris Park területén Jász-Nagykun-Szolnok megyét 7 önkormányzat és 2 szociális szövetkezet képviselte. A program megnyitóján részt vett dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 17. 15:32

Több százan kapcsolódtak ki a kormányhivatal családi- és sportnapján

A megyei Kormányhivatal második alkalommal szervezte meg a Családi- és Sportnapját. A tavaly hagyományteremtő szándékkal indított rendezvény olyan kikapcsolódást nyújtott a kormányhivatal munkatársainak és családtagjaiknak, amikor a hivatalon kívül is eltölthettek együtt egy vidám, hangulatos, feltöltődést adó napot. A kormány 2018-at a Családok évének nyilvánította, amely alkalmat adhat arra is, hogy még jobban tudatosuljon társadalmunkban a család értéke. A megyei Kormányhivatal is fontos feladatának tartja a közösségépítést, erősítést, amelyre jó alkalmat kínálnak az ilyen programok. Az első sikeres rendezvény pozitív visszajelzései is hozzájárultak ahhoz, hogy az idén már jóval többen látogattak ki a családi és sportnapra. A család apraja-nagyját megmozgató programon részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, dr. Csoór György és Fehér Petra a megyei közgyűlés alelnökei, valamint Szabó István Szolnok alpolgármestere is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 12. 16:20

Nőtt a forgalombiztonság Kuncsorba és Túrkeve között

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2018-2019-ben 13,946 milliárd forintot fordíthat útfelújításra, amelyből a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 3,175 milliárd forintot, míg Magyarország Kormánya 10,771 milliárd forint forrást biztosít. Ezeknek köszönhetően a megyében összesen 132,7 kilométer út újulhat meg. A projekt keretében ma adták át a Kuncsorbát Túrkevével összekötő utat. Az ünnepségen jelent volt dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott, valamint dr. Botka János és Rácz Péter járási hivatalvezető is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 12. 14:37

Több mint ezer diák dolgozott a nyári diákmunka programban

A Pénzügyminisztérium 2018-ban is meghirdette a Nyári Diákmunka Programot 3 milliárd forintos támogatási összeggel, amelyet további 400 millió forinttal egészítettek ki. A program célja, hogy a fiatalok munkatapasztalatot, valamint jövedelmet szerezhessenek. A megyében ezúttal is nagy volt az érdeklődés a lehetőség iránt, több mint ezer diák dolgozhatott a nyári diákmunka program keretében.