Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Kállai Mária

kormánymegbízott

Vezető hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 20. 8:52

TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Szolnok Kossuth tér 5/a szám alatt működő Családtámogatási Ügyfélszolgálaton 2017. szeptember 25-én hétfőn technikai okok miatt nincs lehetőség hatósági bizonyítvány kiadására, illetve az informatikai rendszerhez kötődő konkrét ügyek intézésére. Munkatársaink általános tájékoztatást tudnak nyújtani, valamint a kérelmeket átveszik. Az igazolások későbbi időpontban postai úton kerülnek megküldésre. Az ügyfélszolgálat változatlanul 08.00-18.00 óra között tart nyitva.

Megértésüket köszönjük!

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 19. 16:19

Az átlátható, ügyfélbarát közigazgatási rendszerért

Szolnokon folytatódott a KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00046 számú, „Hatósági eljárások és hatósági jogalkalmazási gyakorlat felülvizsgálata és egyszerűsítése” elnevezésű projekt, melyre a fővárosi és a megyei kormányhivatalok munkatársai érkeztek. A projekt konzorciumvezetője a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. A szakmai konferenciát Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntőjét követően, Dr. Belányi Márta hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 18. 9:15

TeSzedd! – „Gondolkodj világméretekben és cselekedj otthon!”

Szeptember 15-17 között immár hetedik alkalommal tartják meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót, melyhez a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal ismét örömmel csatlakozott.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 18. 9:18

Tájékoztatás a súlyos mozgáskorlátozott és egyéb fogyatékossággal élő személyek közlekedési kedvezményeinek megállapításával kapcsolatban

Tisztelt Ügyfelünk!

A súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeit 2011. július 2. napjától a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló – többször módosított – 102/2011. (VI.29.) Korm.rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) szabályozza. A közlekedési kedvezmények fajtái: személygépkocsi szerzési és átalakítás támogatás.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 18. 9:22

Felszentelték a harangot Szandaszőlősön

Már a 18. század elején saját harangja volt a szandaszőlősi református gyülekezetnek, amely az idők során elveszett. Most, ha néhány évszázaddal később is, de pótolták a hiányosságot, újra harang került a közösségi ház haranglábába. Az ünnepi istentiszteleten dr. Bogárdi Szabó István a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki Református Egyházkerületének püspöke szentelte föl a harangot. Az eseményen részt vett Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő és Szabó István a megyeszékhely alpolgármestere is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 12. 15:36

Társadalmi halőri és halászati őri tanfolyam és vizsga - október

A halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII.29.) VM rendelet 39. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelően 2017. október 13. napján Hivatalunk, a halászati őrök és társadalmi halőrök számára tanfolyamot szervez.