Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Dr. Kállai Mária

kormánymegbízott

Vezető hírek

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. június 24. 13:59

Utolsó diplomaosztó ünnepség a szolnoki főiskolán

Diplomaátadási ünnepséget rendeztek a Szolnoki Főiskolán. A rendezvény utolsó volt az intézmény történetében, hiszen július 1-jétől már a Kecskeméti Főiskolával közösen egyetemi keretek között zajlik majd az oktatás. A Pallasz Athéné, az új alkalmazott tudományok egyeteme a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola egyesülésével jön létre, amely mindkét fél számára biztos jövőképet jelent. Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Solti Péter miniszteri biztos, Szalay Ferenc a megyeszékhely polgármestere és dr. Csoór György a megyei közgyűlés alelnöke. A diplomaátadáson megjelent Dr. Kállai Mária kormánymegbízott is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. június 23. 16:15

Pusztamonostoron találkoztak a Jászság jegyzői

Pusztamonostoron találkoztak a Jászság jegyzői. A Jegyzői Klub eseményén jelen volt Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, dr. Kollár István főosztályvezető, dr. Voller Erika, a jegyzőklub vezetője, valamint Dusa Zsuzsanna állami főépítész és a járási hivatalok vezetői is.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. június 23. 10:55

Álláskeresői adatok

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján publikálásra kerültek az április havi friss munkaerő-piaci információk:

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. június 23. 8:08

Képzés a Megyeházán

Az állami tisztviselőkről szóló törvény hatálybalépésével kapcsolatos képzést tartottak Szolnokon. A Megyeházán megrendezett eseményre három megyéből, a Hajdú-Bihar Megyei, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivataltól érkeztek a kormányhivatalok főigazgatói, igazgatói, a járási hivatalok vezetői és helyettesei.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. június 23. 8:06

2. fokú hőségriasztás éjféltől

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint az Országos Közegészségügyi Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve az országos Tisztifőorvos az egész ország területére 2. fokú hőségriasztást adott ki 2016. június 23-án, csütörtökön 00:00 órától június 26-án, vasárnap 24:00 óráig.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2016. június 20. 15:45

40 éve a papi pályán

A szolnoki Belváros Plébánia esperes plébánosát, Máté Györgyöt 40 éve avatták pappá. Gyuri atyát ebből az alkalomból ünnepi szent mise keretében köszöntötték a város és a megye vezetői, valamint a hívek. A rendezvényen megjelent Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott, dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos, Szalay Ferenc polgármester, Hegmanné Nemes Sára főiskolai kancellár és dr. Szakali Erzsébet a kormányhivatal nyugállományban lévő főigazgatója is.