RSS feliratkozás

Hírek

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. július 18. 16:30

Százezredik ügyfelet köszöntöttek a Szarvasi Kormányablakban

Amint utóbb újságírói kérdésre válaszolva kiderült, a 72 esztendős szarvasi illetőségű Köteles Józsefné Esztike néni személyében a százezredik ügyfelet köszöntötték szerdán a Szarvasi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán. A százezredik ügyfelet Takács Árpád kormánymegbízott, Dankó Béla országgyűlési képviselő, illetve Gaál Roland hivatalvezető virággal, bonbonnal és emléklappal köszöntötte.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. július 18. 14:37

Tájékoztatás hivatásos és társadalmi halőri tanfolyamról

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal, Agrárügyi Főosztály, Földművelési Osztálya a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII.29.) VM rendelet 39. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelően 2018. év augusztus 03. napján, a halászati őrök és társadalmi halőrök számára tanfolyamot szervez.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. július 18. 14:27

Tájékoztatás ügyfélfogadás szüneteléséről

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Szolnoki Járási Hivatal, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály járási hivatalokhoz kihelyezett ügyfélszolgálatain – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – a nyugdíjbiztosítási feladatok tekintetében 2018. év augusztus hónapban az ügyfélfogadás szünetel.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. július 18. 14:17

Tájékoztatás a földhivatali eljárásokat érintő küldemények postázási szabályainak változásáról

A 2018. június 21. napján megjelent Hivatalos Értesítő 2018. évi 30. számában kihirdetésre került a fővárosi és megyei kormányhivataloknak a földügyi igazgatási szakmai feladatokkal összefüggő iratkezelésére vonatkozó Egységes Iratkezelési Szabályzat kiadásáról szóló 1/2018. (VI. 21.) AM utasítás, mely a gyakorlatban a földhivatali osztályok által az iratok kezelése során alkalmazandó, miniszteri utasítás formájában kiadott szabályzat. A 2018. június 29. napjától hatályos utasítás a földhivatali tárgyú küldemények kézbesítésével kapcsolatosan is tartalmaz speciális előírásokat.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2018. július 18. 14:17

Parlagfű ellenőrzések Somogy megyében

Az idei évben is - a jogszabályoknak megfelelően - július elsejétől megkezdődtek a földterületek parlagfű fertőzöttségének ellenőrzései, külterületen elsősorban a járási földhivatalok szakemberei végzik a feladatot, belterületen a jegyző vagy az általa megbízott személy, személyek.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. július 18. 14:00

Új gépjárművek segítik a járási hivatalok munkáját

Magyarország Kormánya az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével a birtokviszonyok rendezését, földtulajdonosok tulajdoni hányadának önálló ingatlanná történő alakítását kívánja elérni, mely elősegíti a mezőgazdaság teljesítőképességének javulását, így az önálló tulajdonban álló termőföldek tulajdonosai, illetve használói kedvezőbb feltételek mellett tudják gyakorolni a tulajdonnal és a földhasználattal kapcsolatos jogaikat.

Pest Megyei Kormányhivatal, 2018. július 18. 11:50

Fogyasztóvédelmi ellenőrzések a fiatalkorúak védelmében

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya kiemelt figyelmet fordít a fiatalkorúak egészséges testi, lelki, szellemi és erkölcsi fejlődésének védelmére, amely össztársadalmi érdek.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. július 18. 9:24

Megjelent a levegőben a parlagfű virágpora

Szekszárdon a csalánfélék (Urticaceae***) pollenkoncentrációjának magas koncentrációját regisztráltuk az elmúlt napokban. A 28. héten minden nap elérte a magas koncentrációt. Az erősen allergén pázsitfüvek (Poaceae****) alacsony-közepes koncentrációban voltak a levegőben. Az útifű (Plantago***), a libatopfélék (Chenopod***), lórom (Rumex***), a kenderfélék ((Cannabacaea*), és a fészekvirágzatúak (Asteaceae***) virágpora alacsony koncentrációban volt a levegőben.
Szekszárdon a hét minden napján volt parlagfű (Ambrosia****) pollen a csapdában.

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2018. július 17. 15:39

Tanulmányút Eszéken és Zágrábban

A Somogy Megyei Kormányhivatal a horvátországi Muraköz megye, valamint Eszék-Baranya megye Közigazgatási Hivatalával partnerségben, az INTERREG V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alapból biztosított támogatást nyert el a horvát-magyar, határon átnyúló közigazgatási kapcsolatok fejlesztése céljából.

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2018. július 17. 14:13

Idén sincs Campus Fesztivál Kormányablak Busz nélkül

A mobil ügyfélszolgálati busz a fesztivál ideje alatt, 2018. július 18-tól 21-ig, minden nap 12:00 és 20:00 között vehető igénybe.