RSS feliratkozás

Hírek

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, 2018. december 13. 15:36

Ünnepi nyitvatartás

A munkaszüneti napok körüli munkarend megállapításával kapcsolatban a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal szervezeti egységeinek ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint változik.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. december 13. 15:36

Jót tenni! - karácsonyi adománygyűjtő akció

"Jót tenni!" ez a mottója a Tolna Megyei Kormányhivatal immáron hagyományos karácsonyi adománygyűjtő akciójának, mondta dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott a törzshivatal valamint a Szekszárdi Járási Hivatal munkatársai által felajánlott adományok ünnepélyes átadásán. Kiemelte annak fontosságát, hogy a hivatal ne csupán egy "bürokratikus" szervezetként éljen a köztudatban, hanem egy olyan közösségként is, amely belső összefogással segít a rászorulóknak.
Az adományokat Kovács Jánosné elnök vette át a szekszárdi Szent Erzsébet Caritas Alapítvány képviseletében, aki elmondta, hogy az alapítvány az ünnepek közeledtével több mint 300 rászorulónak nyújt ebből támogatást.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. december 13. 15:28

Sertés állatjóléti támogatás 2019

A Tolna Megyei Kormányhivatal tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy megjelent a Magyar Államkincstár a sertés állatjóléti támogatás 2019. támogatási évre vonatkozó igénybevételéhez szükséges támogatási kérelem nyomtatványról szóló 55/2018. (XII. 12.) közleménye.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. december 13. 15:06

Rajzpályázat az idén 170 éves magyar honvédségről

Közel egy hónapja hirdette meg rajzpályázatát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, a megyei Védelmi Bizottság, Szolnok Megyei Jogú Város, a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a Damjanich János Múzeum és a Szolnoki Magyar Szablyavívó Iskola. Az általános – és középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat célja, hogy az általános- és középiskolások alkotásaikon keresztül bemutassák, a katonai hagyományok milyen fontos szerepet játszanak az ország, a megye életében. 176 pályamű érkezett, melynek ünnepélyes eredményhirdetésén 38 tanuló alkotását díjazták. Az eseményen dr. Berkó Attila kormánymegbízott köszöntötte a diákokat és átnyújtotta az elismerő okleveleket.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. december 13. 15:03

Családügyi Konferencia a Megyeházán

Negyedik alkalommal szervezte meg Megyei Családügyi Konferenciáját a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház. A rendezvény célja a családok fontosságára való figyelem felhívása, a család társadalmi szerepének megerősítése, a családbarát szemléletmód kialakításának előmozdítása. Az eseményt Dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott nyitotta meg, aki köszöntőjében a családok évének jelentőségéről és a kormány családokat segítő intézkedéseiről beszélt.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. december 13. 14:55

Hátrányos helyzetű, kiemelkedő teljesítményű diákokat ismertek el a városházán

Tehetségesek és értékesek vagytok! – mondta Szalay Ferenc polgármester azon az ünnepségen, melyet a szociálisan hátrányos helyzetű, 2018-ban példaértékű tanulmányi és közösségi teljesítményt nyújtó szolnoki általános és középiskolás diákok részére rendezett Szolnok város önkormányzata a városháza dísztermében. Az ünnepségen dr. Berkó Attila kormánymegbízott is részt vett.

Békés Megyei Kormányhivatal, 2018. december 13. 14:30

Dr. Gulyás György a Békéscsabai Járási Hivatal új vezetője, Bálint Kornél a kormánymegbízotti kabinetet vezeti

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára – Takács Árpád kormánymegbízott javaslatára – december 15-étől dr. Gulyás Györgyöt nevezte ki a Békéscsabai Járási Hivatal hivatalvezetőjének. A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott december 15-ei hatállyal Bálint Kornélt nevezte ki a kormánymegbízotti kabinet kabinetvezetői munkakörébe – derült ki a kormányhivatal Tomcsányi termében megrendezett sajtótájékoztatón.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. december 13. 9:08

Kormányablakok nyitvatartása szombaton

Az ünnepek miatt két hétfő is pihenőnap decemberben, 24-én és 31-én a Heves Megyei Kormányhivatal szervezeti egységeinél szünetel majd az ügyfélfogadás. A munkanap áthelyezés miatt a december 14-i és 15-i ügyfélfogadási rend módosul az alábbiak szerint:
2018. december 14. (péntek) hétfői ügyfélfogadás (7.00-17.00)
2018. december 15. (szombat) pénteki ügyfélfogadás

A fentiektől eltérő napokban a megszokott rendben várjuk ügyfeleinket!

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2018. december 13. 7:59

Még nem késő védőoltást kérni

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2018. december 3 – december 9. között (2018. 49. hetében), Fejér megye területén 1106 fő, az előző hetinél 19,5 % -kal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. december 12. 15:17

Adventi koncert

A Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar 2018. december elején különleges ünnepi koncerttel ajándékozta meg Baranya megyei tagjait. Az eseményen az innovatív kórusmuzsika egyik legismertebb hazai képviselőjeként a VoiSingers együttes adott ünnepi műsort a Zsolnay Negyedben.