RSS feliratkozás

Hírek

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 24. 13:19

Bemérték a parlagfüves területeket Somogyban

Somogy megye déli részén, 2018. szeptember 20-án már nyolcadik alkalommal került végrehajtásra a parlagfű légi felderítése.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 24. 11:36

A gyerekek tudatos fogyasztóvá nevelése a cél

„Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet nyert el a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kereskedelmi tagintézménye. A díj átadó ünnepségén Keszthelyi Nikoletta, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a szolnoki iskola kiemelkedőnek számít, hiszen az intézmény minden évfolyamán megjelenik a fogyasztói tudatosságra nevelés, valamint a fogyasztóvédelem fontossága is megfelelő hangsúlyt kap.

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 24. 10:47

Fontos határidő közeleg!

A súlyos mozgáskorlátozott, illetve egyéb fogyatékossággal élő személyek gépkocsi szerzési/átalakítási támogatása iránti kérelmet szeptember 30-ig lehet benyújtani.

Baranya Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 24. 9:55

Fórum a vidékfejlesztési pályázatokról

A Baranya Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya „A vidékfejlesztési pályázatok folyamatai, aktualitásai” címmel szakmai tájékoztató fórumot szervez 2018. szeptember 26-án, Pécsett.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 24. 9:03

Védekezzen a szúnyogok ellen!

Szezonálisan, tavasztól késő őszig nemcsak folyóink és tavaink mellett, hanem a csapadékos és meleg időnek köszönhetően a településeken, főleg kertvárosi környezetben nagyobb számban találkozhatunk szúnyogokkal. Magyarországon több szúnyogfajnak van járványügyi jelentősége, amely az ellenük történő védekezést szükségessé teszi. A szúnyogok elleni védekezés legfontosabb részét a szúnyogcsípések elkerülése, kivédése, valamint a szúnyogok szaporodásának megakadályozása, az úgynevezett tenyészőhelyek felszámolása képezi.

Tolna Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 24. 8:47

Sikeresen zárult a nyári diákmunkaprogram Tolna megyében

A Pénzügyminisztérium az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi/megyei kormányhivatalok foglalkoztatási főosztályainak és a járási hivatalok foglalkoztatási osztályainak közreműködésével 2018-ban is elindította a „Nyári diákmunka” elnevezésű központi munkaerőpiaci programot. A program célja a fiatalok korai munkatapasztalathoz juttatása mellett a munkajövedelem szerzés biztosítása és a fiatalkori inaktivitás megelőzése volt.
A programban a foglalkoztatást biztosító és így támogatható munkáltató a területi, települési önkormányzat és önkormányzati alaptevékenységet végző intézménye lehetett. A 2018. évben a program kiterjesztésre került, így az ágazati munkaerőhiány kezelése érdekében a mezőgazdaság és a vendéglátás területén is lehetőséget biztosított a program a diákok foglalkoztatására.

Veszprém Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 24. 8:41

A szúnyogok elleni védekezésre hívja fel a figyelmet az EMMI

Hazánkban a korábbi évekhez képest 2018-ban nagyobb számban diagnosztizáltak nyugat-nílusi lázas megbetegedéseket. A betegséget hazánkban országszerte előforduló, gyakori szúnyogfajok terjesztik. A szúnyogok elleni védekezés legfontosabb része a szúnyogcsípések elkerülése, kivédése, valamint a szúnyogok szaporodásának megakadályozása, az úgynevezett tenyészőhelyek felszámolása – áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatok ellátására jogosult főosztályvezetőjének tájékoztatójában.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 24. 8:39

Sajtótájékoztató az uniós társfinanszírozású programokról

„Út a munkaerőpiacra” és az „Ifjúsági Garancia” uniós társfinanszírozású programok várt és eddig elért eredményeiről tartott sajtótájékoztatót Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és Hajasné Dr. Hertelendi Valéria, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglakoztatási Főosztályának vezetője.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 21. 17:01

Ügyfélfogadási időpontok ideiglenes változása

2018. szeptember 26-án a Bábolnai Kormányablakban és az Oroszlányi Járási Hivatalban az alábbiak szerint változik az ügyfélfogadás

Somogy Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 21. 13:54

III. Foglalkoztatási Fórum Siófokon

A Siófok és Térsége Foglalkoztatási Paktum III. Fórumának megtartására került sor 2018. szeptember 20-án a város önkormányzatának épületében.