Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott

2014. július elsejei hatállyal Heves megye kormánymegbízottjává nevezett ki Orbán Viktor miniszterelnök úr. A törvényben meghatározott feladataim pontos és szakszerű végrehajtásán túl kiemelten fontosnak, egyfajta küldetésnek tartom, hogy az ágazati szakigazgatási szervekkel és a járási hivatalokkal együtt azt közvetítsük: az állampolgárokért vagyunk, az embereket szolgáljuk. Az állam, a Jó Állam létrehozása nem cél, hanem eszköz a közjó biztosítására, hazánk versenyképességének növelésére.

Intézkedéseinket az elkövetkező időszakban az az ügyfélbarát, segítő hozzáállás fogja áthatni, ami évtizedeken át hiányzott a hazai közigazgatásból. Ma már mindez másként van: a kormánytisztviselőknél alapvető elvárás a segítőkész, emberi viszonyulás a különböző élethelyzetekhez, állampolgári problémákhoz, legyen az mindennapos hivatali ügyintézés vagy az alapvető biztonsághoz való jog garantálása.

Minden erőmmel azon leszek, hogy munkatársaimnak pontos irányvonalat mutatva közelebb kerüljünk a közszolgálat szó szerinti értelmezéséhez. A köz szolgálata a hivatal irányításán túl számomra etikus magatartásforma és erkölcsi hitvallás is egyben. Elhivatottságom korábbi munkatapasztalataimból és a jövőbe vetett hitemből fakad. Munkámat a felém tanúsított bizalom felelősségének jegyében, tudásom legjavát adva fogom végezni.

1961. február 18-án születtem Mezőkövesden. 1985 óta nős vagyok, két felnőtt fiú édesapja, idén júliustól már nagyapa is.

1985-ben végeztem az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán cum laude minősítéssel, 1988-ban jeles eredményű jogi szakvizsgát tettem. Négy év jogtanácsosi tevékenységet követően 1990-től kormánymegbízotti kinevezésemig ügyvédi tevékenységet folytattam.