Önkéntesek, támogatók munkáját méltatták a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének ünnepségén Egerben. Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott kiemelte: a szervezet tagjai példamutató, értékteremtő szolgálatot végeznek, amelynek középpontjában mindig az ember áll.

A szervezet Heves megyei támogatói egy 17 milliós nemzetközi közösség tagjai, és szerte a világban olyan egyetemes alapelvek szerint segítenek másokon, mint az emberiesség, pártatlanság és önkéntesség – mondta dr. Pajtók Gábor. A kormánymegbízott beszélt a szervezet szerteágazó feladatairól, amelyek között a véradás-szervezés, a betegek és rászorulók támogatása, az elsősegélynyújtás oktatása is szerepel. Örömteli számunkra, hogy tavaly a korábbinál többen döntöttek úgy, hogy adományokkal vagy önkéntes munkájukkal támogatják a megyei vöröskeresztet – tette hozzá.



A rendezvényen az Országos Vezetőség Dicsérő Oklevelét kapta a gyöngyösi és a szihalmi önkormányzat, az Év Önkéntese elismerést pedig Kovács Cintia egyetemi hallgató vehette át. Az Év Támogatója a Procter&Gamble gyöngyösi gyára lett.

Gál Gábor fotói ezen a linken érhetők el.

(Heves Mergyei Kormányhivatal)