Országosan több mint 110 ezer fiatal számára kezdődik meg május 4-én a 2017/2018-as tanév tavaszi érettségi időszaka. Heves megyében 3673 fő jelentkezett érettségire, közülük közel ezren emelt szinten adnak számot tudásukról. Az iskolák pénteken, vagy szombaton búcsúztatják a végzősöket, akik hétfőn már nekiveselkedhetnek a magyar nyelv és irodalom írásbelinek.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint pénteken a horvát, a német, a román, a szerb és a szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik a 2017/2018-as tanév május-júniusi érettségi időszaka. Az írásbeli vizsgákat május 4. és 28., az emelt szintű szóbeli vizsgákat június 7. és 14., a középszintű szóbeliket pedig június 18. és 29. között tartják.

Heves megyében 3673 fő érettségizik, 945-en emelt szinten tesznek vizsgát. Öt tárgyból kell kötelezően vizsgázniuk a jelentkezőknek (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, egy idegen nyelv, egy választott tantárgy).

A Heves Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály, Hatósági, Építésügyi és Oktatási Osztálya adatai szerint emelt szinten a legtöbben angolból tesznek vizsgát (288-an), de sokan választották a történelmet (179) és a biológiát (153) is.

Az idei érettségi időszakban is sokan vizsgáznak úgy, hogy nem oktatási intézményen keresztül, hanem egyénileg jelentkeztek érettségire a kormányhivatalnál: 115 fő emelt szinten, 36-an pedig középszinten.

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)