Munkáltatói fórumokat rendez a kormányhivatal, hogy elősegítse a megyében működő vállalkozások sikeres részvételét a Pénzügyminisztérium munkahelyteremtő beruházásokat támogató pályázatán. Egerben, Gyöngyösön, Hatvanban és Hevesen várják a vállalkozások képviselőit.

A Pénzügyminisztérium pályázatot hirdetett a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. A második pályázati kör augusztus 1-től szeptember 5-ig tart. 

A munkahelyteremtő támogatás regionális beruházási támogatás jogcímen vagy csekély összegű (de minimis) támogatásként nyújtható, amelynek mértéke nem regisztrált álláskereső esetén új munkahelyenként 1,7 millió forint lehet.

Ezenfelül a pályázók kiegészítő támogatásként új munkahelyenként:
- kiközvetített álláskereső foglalkoztatása esetén további 700 ezer forint, vagy
- az elmúlt 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszony keretében foglalkoztatott álláskereső személy felvételének vállalása esetén további 1,5 millió forint, vagy
- a hatodik életévét be nem töltött gyermekét saját háztartásban nevelő nő foglalkoztatása esetén további 1,5 millió forint támogatást kaphatnak.

A munkáltatónak vállalnia kell, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a beruházás befejezésétől számított 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti az érintett térségben.

A pályázatot az általános célú elektronikus kérelem űrlap szolgáltatás (rövid elnevezése az e-Papír szolgáltatás) segítségével a beruházás helye szerinti kormányhivatal foglalkoztatási szervezeti egysége részére kell benyújtani.

A pályázat részletes feltételeinek megismertetése érdekében a Heves Megyei Kormányhivatal munkaadói fórumokat szervez, amelyek helyszínei és időpontjai a következők:

2019. július 26. 10:00 óra

Eger

Eger, Klapka Gy. u. 9. IV. emeleti tárgyaló

2019. július 30. 10:00 óra

Gyöngyös

Gyöngyös, Fő tér 13. Polgármesteri Hivatal díszterem

2019. július 30. 14:00 óra

Hatvan

Hatvan, Balassi Bálint u. 12. I. em. tárgyaló

2019. július 31. 9:00 óra

Heves

Heves, Dobó út. 3. fsz. tárgyaló

(Heves Megyei Kormányhivatal)