A diákok gyakorlatban használható fogyasztóvédelmi ismereteinek bővítését, általánossá tételét ösztönzi a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola pályázat, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium már harmadik alkalommal hirdet meg. Eddig 42 iskola vett részt sikeresen a programban, köztük három Heves megyei intézmény. Az Egri Dobó István Gimnázium, az Arany János Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium, valamint a hatvani Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium viselheti a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola pályázat keretében ösztönzi és ismeri el az általános- és középiskolák fogyasztói tudatosságra nevelő tevékenységét. Az elismerésben eddig összesen 42 hazai és külhoni intézmény (16 általános iskola és 26 középiskola) részesült. A kiírás egyik célja, hogy a díjazott iskolák együttműködve közös programokat valósítsanak meg tanulóik fogyasztóvédelmi ismereteinek fejlesztése érdekében.

A 2018/2019-es tanévben a pályázat kiegészül az iskolák azon tevékenységeinek elismerésével, amelyek a mindennapi életben előforduló fogyasztóvédelmi problémák megoldását, és a tudatos szemlélet átadását kreatív és innovatív módszerekkel oldják meg.

A pályázatok a tanév ideje alatt bármikor benyújthatóak, a pályázati felhívás és a kapcsolódó anyagok a http://www.kormany.hu/ honlapon érhetőek el.

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció/ EJH - Fogyasztóvédelmi Osztály)