A tavalyi évtől új online rendszerben kell teljesíteni az önkormányzatoknak a szennyvízelvezetéssel és –tisztítással kapcsolatos adatszolgáltatást. A Településsoros-online Adatfeldolgozó Rendszer (TS Online) használatáról Egerben, a Megyeházán tartott tájékoztató rendezvényt az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Magyarország települési szennyvízelvezetési és –tisztítási helyzetét nyilvántartó adatszolgáltatás teljesítésének könnyítésére fejlesztette ki a Településsoros-online Adatfeldolgozó Rendszert (TS Online). Az érintett önkormányzatoknak 2018-ban kellett először ebben a rendszerben teljesíteniük az adatszolgáltatást. A tapasztalatok szerint azonban problémát okozott a kitöltőknek a szakmai háttér hiánya, valamint az új rendszer használatának informatikai, technikai sajátossága.

Az adatszolgáltatás megkönnyítésére tájékoztató rendezvényeket szervez országszerte az Országos Vízügyi Főigazgatóság a területi vízügyi igazgatóságokkal közösen.

A Heves megyei jegyzők számára tartott program a kormányhivatal közreműködésében, az egri Megyeházán valósult meg.

A témáról részletes információk olvashatók az OVF honlapján.

(Heves Megyei Kormányhivatal)