Kilenc helyszínen, kilenc napon át kínált tartalmas kikapcsolódást az idei Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok. Klasszikus és népzenei koncertek, táncházak, szakvezetéses erdei séták, ismeretterjesztő előadások várták az érdeklődőket, a művészek pedig alkotásaikkal irodalmi és képzőművészeti kategóriákban pályázhattak.

A rendezvény ebben az évben is régiókat köt össze, hiszen tavasszal Kecskemét, az elmúlt bő egy hétben a Mátra térségében, ősszel pedig Gyula és Nagyvárad közelében kínál lehetőséget lélekemelő időtöltésre.

A Mátrai Művészeti Napok zárónapját, vasárnap Gyöngyössolymos - Lajosházán tartották. Dr. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott köszöntötte a délutáni koncertprogram vendégeit. Beszédében kiemelte, hogy a Muzsikál az erdő egy olyan értékeket közvetítő kezdeményezés, amely maga is értékké vált. Felhívta a figyelmet az értékek felismerésére és megóvására, az abban való állami, társadalmi és egyéni felelősségre. „Meg kell találnunk azt az egyensúlyt a civilizáció és a természet között, amely megteremtheti a fenntarthatóságot!” - emlékeztetett.


A zárónapon a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadása mellett a Duna Szimfonikus Zenekar, a Misztrál és a Petruska együttesek koncertjei szerepelnek a programkínálatban, de különleges erdei túrán is részt vehettek az érdeklődők.

Muzsikál az erdő - Gál Gábor fotója:


(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)