Az elmúlt évben 5500 ügyfél igényelt egységes kérelem alapján támogatást Heves megyében. A közvetlen támogatásokra 12 milliárd forint, a Vidékfejlesztési Programban érintett kérelmekre, beruházásokra pedig 6 milliárd forint kifizetés történt. Idén már csaknem 50 jogcímen nyújthatnak be kérelmet a gazdák.

Április 9-én nyílik meg az egységes kérelem benyújtását lehetővé tévő elektronikus felület a Magyar Államkincstár e-ügyintézési oldalán. 2019-ben már csaknem 50 jogcímben igényelhető támogatás, köztük a területalapú, a zöldítési és számos termeléshez kötött támogatás, az állatalapú támogatások, valamint a kistermelői támogatás is.

Heves megyében az elmúlt évben 169 ezer hektár vonatkozásában 5500 ügyfél igényelt ilyen típusú támogatást, összesen 18 milliárd forint kifizetés történt.

Idén a szankciómentes kérelembeadásra 2019. április 9. és 2019. május 15. között van lehetőség.
Részletes információkkal a Heves Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya áll az ügyfelek rendelkezésére.

Az egységes kérelem benyújtása kizárólag ügyfélkapus azonosítás után lehetséges, kizárólag elektronikus úton. Ügyfélkapu nyitására Heves megye bármelyik kormányablakában lehetőség van!

(Heves Megyei Kormányhivatal)