Több mint ötven diák és pedagógus vehetett át díszoklevelet az Egri Pedagógiai Oktatási Központ hagyományos, tanév végi rendezvényén. A tanulmányi versenyeken kiemelkedően szereplő tanulók köszöntése mellett átadták a kormányhivatal díját: az év tehetséggondozó pedagógusa Karácsonyné Hajdusek Zsuzsanna lett.

A Heves Megyei Kormányhivatal díját minden évben az a pedagógus kapja, akinek tanítványai a legeredményesebben szerepelnek a megyei és országos tanulmányi versenyeken. Az emlékplakettet dr. Bekecs Andrea főigazgató adta át Karácsonyné Hajdusek Zsuzsannának, a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola biológia-rajz szakos tanárának.

A rendezvényen díjazták a kiemelkedően teljesítő iskolákat is.
A legjobb 6, illetve 8 évfolyamos gimnáziumnak alapított vándorserleget a Neumann János Gimnázium és Kollégium nyerte el, a legjobb városi általános iskola pedig a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola lett. A vidéki iskolák között ebben a tanévben a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola tanulói szerepeltek a legjobban, míg a legjobb művészetoktatási intézmény díját az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola és AMI nyerte el.

(Heves Megyei Kormányhivatal)