Hagyományosan közös rendezvényen látja vendégül a tanulmányi versenyek megyei legjobbjait az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központja. Az általános és alapfokú művészeti iskolákból most 56 tanuló és 44 pedagógus eredményeit ismerték el. A Heves Megyei Kormányhivatal „A legeredményesebb tehetséggondozó pedagógus” díját Villangó Pálné, az Eszterházy Károly Egyetem gyakorló iskolájának tanára vehette át Dr. Seszták Attila főigazgatótól. Az Egri Oktatási Központ a legsikeresebb iskolákat vándorserleggel jutalmazta.

Az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központja alapfeladatai közül az egyik legkedvesebb a tanulmányi versenyek szervezése, a tehetséggondozás – mondta Schmidt Istvánné főosztályvezető, a központ vezetője, amikor a tanulmányi versenyeken sikeresen szereplő általános iskolásokat és felkészítő pedagógusaikat köszöntötte.

A rendezvényre már hagyományosan azokat hívják meg, akik a tanulmányi versenyek megyei fordulóin első, országos fordulóin 1-10. helyezést értek el. Idén 56 tanuló és 44 tanár kapott meghívást.

Gratulált a résztvevőknek dr. Seszták Attila, a Heves Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Beszédében emlékeztetett, milyen fontos a tehetség felismerése, a család és a pedagógusok támogatása, a kemény munka. Felidézte az indiai Jadav Payeng történetét, aki az elsivatagosodó Majoli sziget megmentésére 16 évesen faültetésbe kezdett és ma már 5,5 négyzetkilométeres az erdő, amit telepített. „Az álmok kemény munkával valóra váltható célokká alakulnak” – emelte ki a főigazgató.

Villangó Pálné és tanítványa, Kosik Eszter

A Heves Megyei Kormányhivatal minden évben elismeri a legeredményesebb tehetséggondozó pedagógus munkáját. dr. Seszták Attila ebben az évben Villangó Pálnénak, az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézete tanárának nyújtotta át a díjjal járó emlékplakettet és ajándékcsomagot.

A legjobb 6, illetve 8 évfolyamos gimnáziumnak alapított serleget a Gyöngyösi Berze nagy János Gimnázium nyerte el. A legjobb városi általános iskola a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola lett, míg a vidéki intézmények közül a Kerecsendi Magyary Károly Általános Iskola emelkedett ki. A legjobb művészetoktatási intézmény díját az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézete kapta.

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)