Munkáltatói fórumokat rendez a kormányhivatal, hogy elősegítse a megyében működő vállalkozások sikeres részvételét a Pénzügyminisztérium munkahelyteremtő beruházásokat támogató pályázatán. Egerben és Hatvanban április 9-én, míg Gyöngyösön és Hevesen április 11-én várják a mikro-, kis-, és középvállalkozások képviselőit.

A Pénzügyminisztérium pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására. A munkahelyteremtő támogatás regionális beruházási támogatás jogcímen vagy csekély összegű (de minimis) támogatásként nyújtható, melynek mértéke nem regisztrált álláskereső esetén új munkahelyenként 1,7 millió forint lehet.

Ezen felül a pályázók kiegészítő támogatásként új munkahelyenként:

  • kiközvetített álláskereső foglalkoztatása esetén további 700 ezer forint, vagy
  • az elmúlt 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszony keretében foglalkoztatott álláskereső személy felvételének vállalása esetén további 1,5 millió forint, vagy
  • a hatodik életévét be nem töltött gyermekét saját háztartásban nevelő nő foglalkoztatása esetén további 1,5 millió forint támogatást kaphatnak.

A munkáltatónak vállalnia kell, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a beruházás befejezésétől számított 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti az érintett térségben.
A pályázatot az általános célú elektronikus kérelem űrlap szolgáltatás (rövid elnevezése az e-Papír szolgáltatás) segítségével a beruházás helye szerinti kormányhivatal foglalkoztatási szervezeti egysége részére kell benyújtani.

A pályázat részletes feltételeinek megismertetése érdekében a Heves Megyei Kormányhivatal munkaadói fórumokat szervez, melyek helyszínei és időpontjai a következők:

2019. Április 9. 14:00 óra Hatvan Hatvan, Balassi Bálint u. 2. Foglalkoztatási Osztály
2019. Április 11. 10:00 óra Gyöngyös Gyöngyös, Fő tér 13. Polgármesteri Hivatal nagyterem
2019. Április 11. 14:00 óra Heves Heves, Dobó út. 3. Foglalkoztatási Osztály
2019. Április 9. 9:00 óra Eger Eger, Klapka Gy. u. 9. IV. emeleti nagyterem

(Heves Megyei Kormányhivatal)