Látványos bemutatókon ismerkedhettek Heves megye középfokú oktatási kínálatával Egerben a nyolcadikosok. Mintegy 1500 fiatalt várt a hagyományos pályaválasztási kiállításra a Heves Megyei Kormányhivatal. Volt 3D-s nyomtatás, közlekedési csomópont programozás, frizurakészítés és kémiai kísérletek bemutatója is, de az izgalmas iskolai standok mellett bemutatkoztak a térség jelentős munkáltatói is.

Egy kutatás szerint a pályaválasztás előtt álló fiatalok jelentős hányada az internetről tájékozódik a továbbtanulással kapcsolatban és számottevő a család, a barátok, az ismeretségi kör szerepe a döntésben – hangzott el a rendezvény megnyitóján.

Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott kiemelte a tapasztalaton alapuló információk fontosságát és azt ajánlotta a fiataloknak, használják ki a lehetőséget, az iskolák kínálata mellett ismerkedjenek a kiállító jelentős munkáltatókkal is.

Közel harminc iskola és húsz munkáltató várta a nyolcadikosokat, három szakképzési centrum pedig az „Építsd a jövőd!” program keretében mutatta be a szakmák szépségeit.

Tekintse meg az eseményről készült képgalériát IDE kattintva!
(Fotók: Gál Gábor)

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)