A tanulmányi versenyeken kiválóan teljesítő középiskolásokat és felkészítő tanáraikat látta vendégül fogadáson az Oktatási Hivatal Egri pedagógiai Oktatási Központja. Hagyományosan oklevéllel ismerik el a versenyek megyei fordulóin első, országos fordulóin első tíz helyezést elérőket. A legjobb gimnázium vándorserlegét idén az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium nyerte el és ennek az iskolának az oktatója érdemelte ki a Heves Megyei Kormányhivatal díját is. A legeredményesebb tehetséggondozó pedagógusnak járó emlékplakettet Szabó Miklós vehette át.

A Heves Megyei Pedagógiai Intézet 1993-ban ismerte el először fogadás keretében a tanulmányi versenyeken legjobban szereplő diákokat és felkészítő tanáraikat. A hagyományt Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központja is folytatja.

A hamarosan záródó tanévben 56 középiskolás diák és 64 pedagógus érdemelte ki teljesítményért a dicséretet és az elismerő oklevelet.

A legjobb gimnáziumnak járó vándorserleget ebben az évben az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium nyerte el, a díjat Gönczi Sándor igazgató vette át.
A legjobb többcélú középfokú intézmény idén is – immár 8. alkalommal- a Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium lett, a serleget dr. Liptainé Reszegi Ágnes intézményvezető-helyettes vette át.

A Heves Megyei Kormányhivatal 2012 óta ismeri el díjjal a legeredményesebb tehetséggondozó pedagógus munkáját. A középiskolai kategóriában idén Szabó Miklós, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium matematika-fizika szakos tanára nyerte el az emlékplakettet és ajándékcsomagot. Az elismerést dr. Demeter András, a Hatósági Főosztály vezetője adta át.

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)