Idén a Kormánytisztviselői véradó hét kampányához kapcsolódva a Véradók világnapján tartott véradást a kormányhivatal a Vöröskereszt és a Vérellátó Állomás közreműködésével. Összesen 62 állami tisztségviselő adott vért a Megyeháza Barkóczy termében.

A véradók életeket mentő önzetlensége előtt tisztelegnek világszerte a Véradók világnapján. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2005-ben döntött arról, hogy Karl Landsteiner orvos születésének évfordulóján, június 14-én ünnepeljék a véradókat. Az osztrák származású amerikai Nobel-díjas orvosnak köszönhető a fő vércsoportok felfedezése és a vércsoport-meghatározás AB0 rendszerének kidolgozása.

A Heves Megyei Kormányhivatal munkatársai közül sokan többszörös véradók, a kormányhivatal pedig rendszeresen szervez véradó alkalmakat. Idén a Kormánytisztviselői véradó hét kampányához kapcsolódva a Véradók világnapján tartott  véradást a kormányhivatal a Vöröskereszt és a Vérellátó Állomás közreműködésével. Összesen 62 állami tisztségviselő adott vért a Megyeháza Barkóczy termében.

Köszönet és hála jár nekik és mindazoknak, akik önzetlenül, a vérükkel segítik  embertársaikat.

Heves  megyében tavaly több, mint 15 ezer ember jelentkezett véradásra a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete véradási alkalmain, közülük közel kétezren életükben először segítettek így másokon. A Vöröskereszt adataiból kiderül: Heves megye lakossága több vért ad a nemzeti vérkészletbe, mint amennyit a megye egészségügyi ellátásában felhasználnak. Megyénk önkéntesei jelentősen hozzájárulnak az ország vérellátásának zavartalan biztosításához.

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)