A közigazgatással, elektronikus ügyintézéssel ismerkedtek a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium végzős diákjai a Kossuth úti kormányablakban tartott rendhagyó osztályfőnöki órán. Az interaktív program célja, hogy a leendő ügyfelek képet kapjanak a kormányablakokban intézhető ügyekről, tájékozódjanak az ügyfélkapu használatáról. A továbbtanulásra készülő fiatalok felvételi jelentkezésüket ügyfélkapus azonosítással nyújthatják majd be, ezért az elméleti felkészítés után gyakorlati segítséget is kaptak a kormányablak ügyintézőktől. A Gyöngyösi Járási Hivatal rendszeresen szervez a mostanihoz hasonló rendhagyó osztályfőnöki órákat.

A Berze Nagy János Gimnázium két végzős osztálya vett részt rendhagyó osztályfőnöki órán a Kossuth úti kormányablakban. Előadást hallgattak az elektronikus közigazgatásról, az ügyfélkapu használatáról, a kormányablakok működéséről és az ott intézhető ügyekről. Az elméleti felkészítést gyakorlati segítség is követte: minden fiatalnak helyben ügyfélkaput nyitottak az ügyintézők, hiszen azoknak a diákoknak, akik szeretnének továbbtanulni, a felsőoktatási jelentkezést is ezzel az azonosítási móddal kell majd bonyolítaniuk.

Mint dr. Bekecs Andrea, a Gyöngyösi Járási Hivatal vezetője elmondta, a nagyon jó visszajelzéseket kapnak a diákoktól, akik hasznosnak, érdekesnek találják a „kormányablak órát”. – A fiatalok nagyon nyitottak az elektronikus közigazgatás nyújtotta szolgáltatások iránt, értékelik, ha egy ügy intézéséhez minimális személyes jelenlét szükséges, vagy teljesen megoldható online – fogalmazott.

Az ügyfélkapu nyitásához mindössze személyi okmányokra és pár perces személyes ügyintézésre van szükség. A berzés diákok jó része még a rendhagyó órán, okos telefonon keresztül aktiválta is ügyfélkapu elérését.

"Az ügyfélkapu-elérés okostelefonról is aktiválható"

A járási hivatal minden környékbeli középiskolának biztosítja a rendhagyó osztályfőnöki óra lehetőségét.

(Heves Megyei Kormányhivatal)