Hivatalunk immáron évek óta biztosítja a szakmai gyakorlat eltöltésének lehetőségét a felsőfokú képzésben részt vevő hallgatók számára. A cél kettős: a gyakorlati hely biztosítása és a közigazgatási pálya népszerűvé tétele.

A fővárosi és megyei kormányhivatalok széleskörű feladat- és hatásköre, valamit az itt foglalkoztatott állami tisztviselők szakmai tapasztalata egyedülálló lehetőséget teremt a szakmai gyakorlat eltöltésére, egyúttal betekintést enged a konkrét pályaválasztás előtt állók számára a közigazgatási munka sajátosságaira, a közért végzett munka felelősségére. Fontos hangsúlyozni, hogy az általánosan a közigazgatáshoz sorolt állam- és jogtudományi, illetve közigazgatás szervezői képzésben érintett hallgatókon túlmenően Hivatalunk az ellátott valamennyi hatáskörre tekintettel készen áll a hallgatók fogadására.

Az idei év során már 12 fő felsőfokú képzésben részt vevő hallgató teljesítette szakmai gyakorlatát a Heves Megyei Kormányhivatalban. A gyakorlat időtartama alatt az előzetes interjúk során szakterületeken érdemi munkát végeztek a diákok, szakmai fejlődésüket tereptanár és a számukra kijelölt szakember segítette. A hallgatók személyiségfejlesztő tréningen is rész vettek és az érdeklődési területüknek megfelelően a szakmai konferenciákon való részvételi lehetőségét is biztosította számukra Hivatalunk.

Szeretnénk felhívni az érdeklődők figyelmét, hogy a nyári időszakban is várjuk a felsőoktatási intézmények hallgatóit a kötelező szakmai gyakorlat megszerzése céljából. Az elmúlt időszakban humánpolitikai ügyintéző, gazdasági mérnök, környezetvédelmi mérnök, jogász, élelmiszermérnök, állatorvos hallgató, jogi asszisztens, földmérő, laboráns tanulmányokat folytató hallgatókat fogadtunk.

Fentieken túl a közigazgatási szakmai gyakorlat jó alapot szolgáltat a Területi Közigazgatási Ösztöndíj Programba történő bekerüléshez, amelynek hosszú távú célja a megfelelő utánpótlás biztosítása a közigazgatás állami tisztségviselői állományának vonatkozásában. (Bővebb információ a http://tko.kormany.hu/index honlapon. )

A közigazgatási életpálya kiszámítható, vonzó lehetőséget kínál a jövő generáció számára is.

A felsőoktatási intézmények érdeklődő hallgatói a szakmai gyakorlat lefolytatásának kereteiről bővebb információt a Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Humánpolitikai Osztályán kaphatnak (T: +36 795-199, email: [[[SlIfK4yQMya29vcmRpbmFjaW9AaGV2ZXMuZ292Lmh1]]]).

 

(Kép: StockFoto)

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)