A hirtelen szívhalálban elhunytak kétharmada megmenthető lenne, ha a jelenlévő laikusok a rosszullét észlelését követően elkezdenék az újraélesztést.
Harmadik éve szervez elsősegélynyújtó és életmentési tanfolyamot a Heves Megyei Védelmi Bizottság államigazgatási szervek dolgozóinak, önkormányzatok és civil szervezetek munkatársainak részvételével. Ezúttal 105 polgárőr kezdte meg a képzést, akiket dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, a Heves Megyei Védelmi Bizottság elnöke köszöntött a Megyeházán. Az eseményen egy defibrillátort is átadtak, a készülék a Megyeháza épületében lesz elérhető.

A lakosság védelmi felkészítésének keretében támogatja a Kormány a már három éve zajló Heves megyei programot, melynek keretében elsősegélynyújtási és életmentési ismereteket sajátítanak el a résztvevők. Az októberben indult turnusban 105 polgárőr vesz részt a Heves Megyei Védelmi Bizottság programján. A megnyitón dr. Pajtók Gábor köszöntötte a civileket.

Az eseményen átadtak egy defibrillátort is, ami a Megyeházán lesz elérhető. Ez a negyedik életmentő készülék, amit a Védelmi Bizottság vásárolt. Három defibrillátor a legforgalmasabb kormányablakokba került (Eger, Hatvan, Gyöngyös).

A Népegészségügyi Főosztály munkája nyomán a kormányhivatal honlapján elérhető Heves megye defibrillátor térképe, melyen megtalálhatók a megyében rendelkezésre álló életmentő eszközök elérhetőségei.

Az eseményről az M1 aktuális csatorna élőben számolt be.

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)