A Heves Megyei Kormányhivatal a „Pályaválasztási kiállítás 2017” rendezvénysorozat keretében idén is szervezett pályaválasztási vetélkedőt Heves megye 8. osztályos tanulói számára. A verseny célja volt, hogy a tanulók pályaválasztási döntésében egyre több tudatosság jelenjen meg, és a képességek, készségek, az érdeklődés és a munkaerő-piac igényei meghatározóak legyenek a szakmaválasztás, iskolaválasztás során.

A vetélkedő két fordulóban valósult meg. Az I. fordulóban a 3 fős csapatok tagjainak egy általuk választott szakma munkakörülményeit, munkafolyamatait, a szakma gyakorlásához szükséges képességeket, készségeket kellett bemutatni egy szakemberrel készített riport formájában.
A II. fordulóban 6 pályamunkát benyújtó csapat versenyzett egymással, ahol a diákok játékos feladatok formájában adtak számot pályaismeretükről, és gyarapíthatták tudásukat a szakmák világáról.
A rendezvénynek az Egri TISZK adott otthont, munkatársuk a zsűri munkájában is részt vett.

A vetélkedő helyezést elért csapatai:
I. helyezett: Mezőtárkányi Általános Iskola Mezőszemerei Tagiskolájának „Szemfülesek” nevű csapata
Tagjai: Bogdán Patrik, Gecse Ramóna, Nagy Imre
Felkészítő pedagógus: Vaskó-Vasasné Dózsa Olga
II. helyezett: Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola „Á-polók” nevű csapata
Tagjai: Gál Csenge (I. fordulóban Kovács Alexandra), Kiss Vanessa, Pap Laura
Felkészítő pedagógus: Benicsné Szatmáry-Révay Magdolna
III. helyezett: Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola „Erdészek” nevű csapata
Tagjai: Balogh Bendegúz, Oláh Dániel, Pál Zsombor
Felkészítő pedagógus: Horicsányi Attiláné

A dobogós csapatokon kívül kiválóan teljesített a Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola „Nyomozók” nevű csapata valamint az Egri Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai, Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium „Pingvinek” és „Log. 8. osztály Pingvinek” nevű csapata is.

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)