Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán elnyert másfél millió forintos támogatásból közösségépítő és rekreációs programokat szerveznek, a gyermekeket nevelőket pedig nyári felügyelettel segítik.

A Heves Megyei Kormányhivatal 2014 óta pályázik a családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztését célzó támogatás elnyerésére, a közigazgatás területén pedig úttörő szerepet tölt be a program által képviselt szemlélet terjesztésében – mondta dr. Pajtók Gábor. A kormánymegbízott hozzátette: az idei pályázat az eddigi jó gyakorlatok további működését, ugyanakkor új, innovatív kezdeményezések megvalósítását is támogatja majd.A családbarát szemlélet a kormányhivatalban nem csupán programokat jelent, hanem folyamatos fejlődésre való törekvést is, ezért ősszel online munkacsoport keretében vonják be a munkatársakat a jövő évi tervek megalkotásába – ismertette dr. Bekecs Andrea főigazgató.
Dr. Tanárki-Fülöp István, a Pétervásárai Járási Hivatal vezetője elmondta: a pályázat segítségével a hivatali épületet gyermekbaráttá szeretnék tenni, a tervek között udvari eszközök, játékok beszerzése is szerepel.

(Heves Megyei Kormányhivatal)