A Heves Megyei Kormányhivatal munkatársai is csatlakoztak a pénteki országos TeSzedd! akcióhoz. Egerben az Agrár és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály, Füzesabonyban pedig a Járási Hivatal dolgozói áldoztak szabadidejükből, hogy részt vegyenek Magyarország legnagyobb önkéntes hulladékgyűjtő kampányában. Több zsáknyi szemetet szedtek össze, így mutatva meg, hogy a hivatali időn kívül is fontos számukra tenni másokért és a környezetünkért.

Kesztyűkkel, zsákokkal felszerelkezve vonult ki a patakparti kerékpárúthoz Egerben az Agrár és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály teljes kollektívája pénteken kora délután. A TeSzedd! kampányhoz való csatlakozás ötletgazdája Kovács Lilla, kérelemkezelési szakreferens volt: 
Korábban, tanulóként is rendszeres résztvevője voltam a TeSzedd akciónak. Azt gondoltam, hogy a hivatalban szelektíven gyűjtjük a szemetet, odafigyelünk a mindennapokban a környezetünkre, így ebben a programban is érdemes lenne közösen részt venni.



 

A programhoz a főosztály minden munkatársa csatlakozott, a patakparti kerékpárút városi szakaszát tisztította meg a SzedegetŐk nevet viselő csapat. Ignácz Balázs főosztályvezető szerint fontos, hogy eltűnt a hulladék az egyébként forgalmas területről, de talán még fontosabb a példamutatás: - Azért választottuk ezt a csapatnevet, mert bár jelentős változást a környezetben nem érünk el a pár órás „szedegetéssel”, de talán az, aki látott bennünket, legközelebb meggondolja, hogy eldobjon egy csikket, csomagolást, vagy flakont. A végső cél a szemléletformálás: el kell jutnunk oda, hogy nem kell takarítani, mert az emberek nem dobják el a szemetet!


 

 

A Füzesabonyi Járási Hivatal munkatársai is rendszeres résztvevői a TeSzedd! akcióknak. Idén a csapat egy külterületi részt keresett fel (a lőtér felé vezető út és a régi 33-as út kereszteződésénél), ahol már két éve is takarítottak. – Ez egy illegális hulladéklerakó és kíváncsiak voltunk, mennyi szemét gyűlt össze a legutóbbi takarítás óta. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy ismét sok. Összesen húsz zsáknyi hulladékot gyűjtöttünk össze a kollégákkal! - mondta el Lukács Balázs hivatalvezető.

 

A kollektívák által szervezett akciókon kívül a Heves Megyei Kormányhivatal sok munkatársa más csoportokhoz csatlakozva vett részt a TeSzedd! programjain.

Minden kollégánk önkéntességére büszkék vagyunk!

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)