Ismét lehet jelentkezni a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramra olyan 35 év alatti diplomás fiataloknak, akik érdeklődnek a közigazgatási életpálya iránt és szívesen megismernék a területi államigazgatás valamely szegmensét. A programba bekerülők egy éven keresztül támogatásban részesülnek és szakmai gyakorlatot töltenek – teljes munkaidőben, ösztöndíjas jogviszonyban- valamely kormányhivatalnál. Jelentkezni október 31-ig lehet, a projekt várhatóan februárban indul.

Harmadik alkalommal indul a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram. A szervezők olyan elkötelezett, diplomás fiatalok jelentkezését várják, akik 35. életévüket még nem töltötték be, és szívesen megismernék a területi államigazgatás valamely szegmensét, érdeklődnek a területi közigazgatás és az állami tisztviselői életpálya iránt. A program célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakember-utánpótlás biztosítása.

A felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama 12 hónap, amelyet valamely kormányhivatalnál töltenek el. Ez 8 órás munkarendet és ösztöndíjas jogviszonyt jelent ( 2011. évi CXCIX. törvény (Kttv.) 47. §-a szerinti ösztöndíjas jogviszony).

A projekt várható időtartama: 2018. február 1. - 2019. január 31.
A szakmai gyakorlat teljesítése során a befogadó intézményeknél az ösztöndíjasok beilleszkedését és a szakmai tapasztalatszerzését felkészített mentorok és képzések is segítik.

Az ösztöndíjprogram eredményes teljesítése esetén a legkiválóbb ösztöndíjasok számára lehetőség nyílik az állami tisztviselői karrier megkezdésére.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. október 31. (kedd) 24:00 óra

A TKÖ Programmal valamint a pályázat benyújtásával kapcsolatos bővebb információt talál itt: http://tko.kormany.hu/

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)